Hlavní obsah

Boxer De La Hoya letos ukončí kariéru

LOS ANGELES

Americký boxer Oscar De La Hoya oznámil, že letos ukončí kariéru. Pětatřicetiletý šampión z olympiády v Barceloně 1992 prohlásil, že ho čekají poslední tři zápasy v životě.

Foto: internet

Americký boxer Oscar De La Hoya

Článek

"Už jsem v takové fázi kariéry, že se nemám kam posunout," řekl De La Hoya agentuře AP. "Dlouho jsem o tom přemýšlel a teď je nejlepší čas. Chci být jedním z mála, ne-li jediný boxer, který se rozloučí jednou a definitivně. Nechci být zařazen mezi sportovce, kteří skončili příliš brzy a pak se vrátili," prohlásil na tiskové konferenci ke květnovému zápasu se Stevem Forbesem.

Předposledním duelem by podle Američana měla být odveta zápasu o titul ve váze do 70 kilogramů organizace WBC s Floydem Mayweatherem. De La Hoya v loňském duelu, který byl označován jako nejdražší zápas v historii boxu, prohrál na body a vydělal si 10 miliónů dolarů, vítěz získal 25 miliónů. Poslední utkání v kariéře De La Hoya ještě nenaplánoval. "Pevně však věřím, že se rozloučím ve velkém stylu," prohlásil.

De La Hoya, který o konci kariéry uvažoval už před osmi lety, má na kontě 38 výher, z toho 30 stylem k.o., a pět proher. Z toho tři si připsal v posledních pěti zápasech.

Reklama