Hlavní obsah

Stříbrný olympionik z Mnichova Konečný dostal invalidní vozík

Kapitán stříbrných házenkářů z olympijských her 1972 v Mnichově Jaroslav Konečný obdržel dnes v Brně v rámci charitativní akce Nadačního fondu Olymp invalidní vozík s elektromotorem, který mu po amputaci nohy nad kolenem usnadní pohyb. Více než stonásobný reprezentant přišel o část nohy náhle po ucpání cév.

Článek

"Nikdy mě nenapadlo, abych si o něco podobného zažádal. Budu se ale moci lépe pohybovat a také absolvovat s manželkou vyjížďky do přírody. Snadněji se dostanu i na ryby, což je můj současný největší koníček," řekl Konečný při převzetí daru v hodnotě 136 000 korun.

Slavnostnímu aktu přihlíželi i další bývalí olympionici - atletka Šárka Kašpárková, sportovní gymnastky Magda Růžičková a Matylda Růžičková, hokejista Josef Černý, cyklisté František Jursa, Vratislav Šustr a Ferdinand Duchoň, lyžař Jaroslav Bogdálek a také starosta Telnice Ladislav Šustr.

"Naším posláním je pečovat o sportovce, kteří už ukončili aktivní kariéru a dostali se do zdravotních, nebo sociálních problémů. Už máme za sebou menší činy, toto je ale naše první větší akce," uvedl předseda Klubu olympioniků jižní Moravy a bývalý basketbalista Zdeněk Konečný.

Třiašedesátiletý Jaroslav Konečný je odchovancem telnické házené. V reprezentaci odehrál za jedenáct let 125 utkání, startoval na třech mistrovstvích světa a od roku 1971 do roku 1975 byl kapitánem národního týmu. Vedle toho získal i čtyři tituly ligového mistra, po dvou s Duklou Praha a Karvinou.

Reklama