Hlavní obsah

Bolest v zápase přebil adrenalin, říká Kraj o duelu s Godfreyem

Český profiboxer Rudolf Kraj porazil v sobotu Američana Matta Godfreye 3:0 na body a zajistil si tak právo nastoupit v duelu o titul mistra světa organizace WBC polotěžké váhové kategorie. O podobě svého životního duelu ale zatím nemá stříbrný medailista z olympiády v Sydney jasno. "Víc budu vědět za týden, až se stavím v Německu a promluvím si s manažerem," říká Kraj v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj

Článek

Sobotní výhra nad Američanem Godfreyem vás posunula k duelu o titul profesionálního mistra světa WBC ve váze do 91 kg. Bolel vás zápas hodně?

Já jsem věděl, že to nebude lehký. Ale od začátku jsem dělal vše, jak jsem si plánoval, a cítil jsem, že mám trochu náskok. A ten jsem si udržoval až do konce, i když v posledních kolech se do toho Godfrey docela opřel.

Boxovalo se v Krefeldu. Cítil jste jako člen německé stáje Spotlight podporu publika?

Ani ne, tam se pořádný box konal prvně. Byla tam ale parta kámošů a ty jsem vnímal dost.

Už poněkolikáté máte prasklý ušní bubínek, znovu se ozval i bolavý loket. Jak dlouho se budete dávat do kupy?

Zrovna jsem na rentgenu v Motole. Ani nevím, kdy se to přihodilo. V zápase jsem rozdal mraky úderů levačkou. Prostě to přebil adrenalin, ale pak se loket rozbolel fest. Tak jsem radši hned volal doktoru Větvičkovi, aby se na ruku někdo podíval. Je to o něco lepší než po utkání, čili doufám, že se to obejde bez operace.

Stihl jste už ten úspěch trochu oslavit?

Vůbec nic nebylo. Na víkend ale chystám s tátou zabijačku. Tam to s kamarády rozjedeme.

Máte představu, kdy by se mohl titulový zápas konat a kolik byste za něj vyinkasoval?

Stoprocentně by to mělo být přes milión korun, to je jasný. Víc ale budu vědět za týden, až se stavím v Německu a promluvím si s manažerem.

Dosavadní šampión vaší váhy David Haye ale mluví o přestupu do nejtěžší kategorie, to by vám pak mistrovský pás jako právoplatnému vyzývateli spadl do klína.

Ještě uvidíme, jak to bude všechno vypadat. Taky je varianta, že mi WBC určí jiného soupeře. Každopádně můj další zápas bude o světový titul.

V poslední době se hodně mluví o tom, že je český box v krizi, a přitom vás i Lukáše Konečného čekají zápasy o titul mistra světa. Myslíte, že teď víc kluků začne dělat box, když uvidí, že ta dřina za něco stojí?

Tím si nejsem jistý. Když jsem vyhrál stříbro na olympiádě v Sydney, tak moře mladých kluků k boxu přišlo a zase stejně rychle odešlo. Vždyť pořádně se v Čechách boxem živíme jen já a Lukáš. Někde je chyba...

Reklama