Hlavní obsah

Thajský boxer Hutník bude usilovat o historický úspěch

PRAHA

Již tento víkend se nejlepší český thajský boxer Ondřej Hutník, známý také pod přezdívkou Spejbl, pokusí zapsat do historie jednoho z nejtvrdších sportů. Stačí mu k tomu "pouze" jediné: zvítězit nad současnou světovou jedničkou Tyronem Spongem z Nizozemska. Při sobotním zápase v nizozemském Hertogenboschi půjde o čtyři profesionální tituly mistra.

Foto: Sport.cz

Thaiboxer Ondřej Hutník

Článek

Hodnota vítězství se dá směle přirovnat profesionálnímu boxerskému titulu mistra světa jako je třeba ten, o který bude v dubnu bojovat jako první Čech v historii Lukáš Konečný. Tyrone Spong do dnešního dne vybojoval 73 zápasů, z nichž 70 vyhrál, z toho 43 K.O. Oba borci v posledních dvou letech předváděli stabilní výkony, a proto je tento zápas velmi očekáván jak fanoušky, tak odbornou veřejností.

„Kdo ho zná, ví o co jde. Porazil už snad všechny ve váze okolo 80kg a na mě si taky brousí zuby. Beru to opravdu jako svůj dosavadní vrchol,“ ocenil kvality svého soupeře Hutník, který už několik titulů mistra světa vlastní, naposledy zvítězil loni v listopadu v Portugalsku v boji o titul WFCA na body nad Leonildo Evorou.

Zápas s Tyronem Spongem měl by být přenášen živě několika ze sportovních televizních stanic, např. Eurosport (i česká verze). Součástí galavečera je také prestižní turnaj It´s Showtime Trophy, ve kterém máme druhé želízko v ohni v podobě Jiřího Žáka.

Reklama