Hlavní obsah

Čeští stolní tenisté vypadli v Kuvajtu v prvním kole

KUVAJT

Ani jeden z tria mladých českých stolních tenistů nedokázal postoupit z úvodního kola turnaje série Pro Tour v Kuvajtu. Nejtěžší pozici měl v hlavní soutěži s dotací 210 000 dolarů Michal Kleprlík, jehož soupeřem byla světová jednička Wang Chao.

Článek

Favorizovaný Číňan byl podle očekávání nad síly dvacetiletého Čecha, jenž neuhrál ani set. Stejně dopadl i Kleprlíkův vrstevník Lubomír Jančařík, který nestačil na desátého hráče světového žebříčku Kao Ninga ze Singapuru. Nedařilo se ani dvaadvacetiletému Tomáši Konečnému, jenž měl jako jediný z českých stolních tenistů přijatelného soupeře, domácího Ibrahima Al Hasana. Konečný překvapivě prohrál 1:4, i když je Al Hasan ve světovém žebříčku až na 343. místě.

Příští týden se hraje třetí letošní turnaj Pro Tour v katarském Dauhá, na němž se představí také nejlepší český stolní tenista Petr Korbel a talentovaná Iveta Vacenovská.

Muži - dvouhra, 1. kolo:
Michal Kleprlík (ČR) - Wang Chao (1-Čína) 0:4 (-6, -5, -5, -8), Jančařík (ČR) - Kao Ning (Sing.) 0:4 (-9, -7, -8, -8), Konečný (ČR) - Al Hasan (Kuv.) 1:4 (-9, -10, 8, -8, -9).

Reklama

Související témata: