Hlavní obsah

Po povinných tancích na MS vedou Delobelová a Schoenfelder

Francouzští tanečníci Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder nejlépe vykročili do bojů o světový titul. Loňští mistři Evropy v úterý na krasobruslařském šampionátu v Göteborgu předvedli nejlepší povinný tanec v rytmu argentinského tanga a před zbývajícími dvěma částmi soutěže si vybudovali náskok 2,02 bodu na své nejbližší pronásledovatele.

Článek

Těmi jsou překvapivě mladí Kanaďané Tessa Virtueová a Scott Moir, kteří v osmnácti a dvaceti letech předvedli mimořádně technicky i výrazově povedený povinný tanec. Díky němu jim patří průběžně druhá pozice před Janou Chochlovovou a Sergejem Novickým, kteří jsou při absenci úřadujících evropských šampionů Oksany Domninové a Maxima Šabalina největší ruskou nadějí.

Boj o vytouženou zlatou medaili si zkomplikovali zkušení Američané Tanith Belbinová a Benjamin Agosto. Stříbrní olympijští medailisté z Turína a obhájci bronzu sice začali povinný tanec ve velkém stylu, ale pak partnerka spadla při jedné z otoček a průběžně jim patří až pátá pozice. Na Delobelovou se Schoenfelderem nabrali manko 5,71 bodu.

Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour odvedli čistý výkon na hranici svých možností a po první fázi soutěže jim patří 22. příčka. Mají náskok 1,68 bodu na pětadvacáté Švýcary Leonie Krailovou a Oscara Petera, což jim dává šanci zajistit si ve čtvrtečním originálním tanci pozici ve finálové čtyřiadvacítce pro volné tance.

Taneční páry - po povinném tanci:
1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 40,73 bodu, 2. Virtueová, Moir (Kan.) 38,71, 3. Chochlovová, Novickij (Rus.) 37,98, 4. Faiellaová, Scali (It.) 37,15, 5. Belbinová, Agosto (USA) 35,02, 6. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 34,82, ...22. Hájková, Vincour (ČR) 24,06.

Reklama