Hlavní obsah

Soutěž sportovních dvojic na MS vedou Číňané Tan Čang a Chao Čang

GÖTEBORG

Číňané Tan Čang a Chao Čang vedou po krátkém programu soutěž sportovních dvojic na krasobruslařském mistrovství světa v Göteborgu. V úterý získali 74,36 bodu a před středečními volnými jízdami mají v boji o titul náskok 2,36 bodu před úřadujícími mistry Evropy Alionou Savchenkovou a Robinem Szolkowým z Německa.

Článek

Tan Čang a Chao Čang předvedli naprosto precizní výkon se sólovým trojitým salchowem a v čínském podání tradičně vysokým twistovaným a odhazovaným skokem. Vicemistrům světa z roku 2006 to vyneslo průběžné vedení, k čemuž přispěly i chyby dalších kandidátů na titul.

Savchenková pokazila výjezd ze sólového trojitého toeloopu, což německý pár odsunulo na průběžnou druhou pozici. Ještě hůř dopadli čínští obhájci stříbrné medaile Čching Pchang a Ťian Tchung. Ani jeden z nich nezvládl čistě sólový trojitý toeloop a kvůli nízkým známkám za technickou hodnotu jízdy jsou po krátkém programu až pátí.

Do boje o světové medaile nečekaně rázně promluvili ruští reprezentanti Juko Kawagučiová a Alexander Smirnov, kteří si zásluhou bezchybného výkonu s povedenou choreografií přibližně o osm a půl bodu vylepšili osobní rekord za krátký program. Díky zisku 71,42 bodu na třetí příčce za druhými Němci zaostávají jen o 58 setin, což je před volnou jízdou zanedbatelný rozdíl.

Sportovní dvojice - po krátkém programu:
1. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 74,36, 2. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 72,00, 3. Kawagučiová, Smirnov (Rus.) 71,42, 4. Dubeová, Davison (Kan.) 68,66, 5. Čching Pchang, Ťian Tchung (Čína) 67,87, 6. Muchortovová, Trankov (Rus.) 64,09.

Reklama