Hlavní obsah

Na krasobruslařském MS nejlépe tančili Delobelová a Schoenfelder

GÖTEBORG

Francouzští krasobruslaři Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder se dnes stali poprvé mistry světa v kategorii tanečních párů. Na šampionátu v Göteborgu v součtu všech tří částí soutěže porazili o 4,14 bodu Kanaďany Tessu Virtueovou a Scotta Moira, bronz získali Rusové Jana Chochlovová a Sergej Novickij. Kamila Hájková a David Vincour obsadili 23. místo.

Článek

Francouzští tanečníci si pro volný tanec vybrali lyrickou hudbu z filmu Piano a zajeli ho bez jediné technické chyby. Úřadující vicemistři Evropy za něj získali nejlepší známku v této sezóně a po osmnácti letech společné krasobruslařské kariéry vybojovali první medaili na mistrovství světa. Hned měla zlatou barvu, i když Delobelová se Schoenfelderem nepředvedli nejlepší výkon večera.

Nejvyšší známku za volný tanec získali mladí Kanaďané. Osmnáctiletá Virtueová a o dva roky starší Moir rovněž sáhli k lyrickým motivům a téměř celý volný tanec absolvovali v těsném držení, kdy se jejich brusle takřka dotýkaly. Přidali k tomu procítěný projev a vrátili se ze třetí příčky po originálním tanci na stříbrnou pozici.

Třetí Chocholová a Novický

Z té odsunuli Chochlovovu s Novickým, kteří kvůli zaváhání partnera při jedné z otoček ztratili především v technické části hodnocení. Ve volných tancích skončili až čtvrtí, ale v celkovém součtu uhájili alespoň bronzovou medaili. Při absenci evropských šampiónů Oksany Domninové a Maxima Šabalina tak uhájili medaili pro ruské krasobruslení.

Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour se ve volném tanci na hudbu krále rokenrolu Elvise Presleyho vyvarovali výraznějších chyb a díky osobnímu rekordu si polepšili o jedno místo na třiadvacátou pozici. Je to jejich maximum na světovém šampionátu, při své jediné předchozí účasti byli v roce 2006 sedmadvacátí.

MS v Göteborgu - taneční páry:
1. Delobelová Schoenfelder (Fr.) 212,94, 2. Virtueová, Moir (Kan.) 208,80, 3. Chochlovová, Novickij (Rus.) 203,26, 4. Belbinová, Agosto (USA) 203,00, 5. Faiellaová, Scali (It.) 201,91, 6. Davisová, White (USA) 191,19, ...23. Hájková, Vincour (ČR) 138,63.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články