Hlavní obsah

Držiteli Hlavní ceny fair play Podobrskému vykradli auto

PRAHA

Držitel Hlavní ceny fair play za rok 2007 kvadriatlonista Miroslav Podborský ji nemohl ve středu v Praze osobně převzít, protože mu v noci na středu zloději vykradli a poničili auto, takže měl jiné starosti. Klub fair play ocenil jeho čin na MS, kde upozornil pořadatele, že jeho největší soupeř Brit Corner vyběhl nesprávným směrem. Počkal na něj, ale prohrál s ním. Vítěz mu na stupních vítězů zasalutoval a vyjádřil obdiv.

Článek

Hlavní cenu za celoživotní postoj převzaly z rukou předsedkyně Klubu fair play Květy Jeriové-Peckové a předsedy ČOV Milana Jiráska olympijské vítězky gymnastka Věra Růžičková (OH 1948) a diskařka Olga Fikotová-Conollyová (1956). Diplomy za příkladné sportovní činy fair play orientační běžkyně Z. Kubátová, K. Petráčková a T.a Doškářová, třináctiletý lyžař J. Němec, florbalista L. Schneider, tenista B. Ulihrach, triatlonisté J. Daněk, P. Kružík a V. Dědek, lukostřelec J. Vožech, volejbalista J. Vodička.

Oceněni za sportovní kariéru byli také desetibojař T. Dvořák a lékař J. Jiřík. Děkovné dopisy dostali basketbalistka J. Bernasová, fotbalista V. Kalina, badmintonistka E. Titěrová, fotbalový funkcionář L. Novotný a fotbalisté Tescomy Zlín za záchranu života. Osm ocenění fair play za záchranu života či příkladný čin předalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Reklama