Hlavní obsah

Korbela trápí před kvalifikací o olympiádu zranění

PRAHA

V krajně nevhodnou dobu se nejlepšímu českému stolnímu tenistovi Petru Korbelovi vrátily zdravotní potíže, které jej limitovaly už před měsícem. Při středečním bundesligovém zápase se mu obnovilo zranění třísel, přitom už příští týden začíná ve francouzském Nantes evropská kvalifikace o postup na olympijské hry v Pekingu, kde by Korbel rozhodně nechtěl chybět.

Článek

"Samozřejmě bych se hrozně rád do Pekingu podíval, každý turnaj v Číně je taková šlehačka na dortu. Neexistuje stolní tenista, který by právě na tuhle olympiádu jet nechtěl," připomněl Korbel specifickou atmosféru, kterou naposledy zažil na přelomu února a března na mistrovství světa družstev, kde český tým dosáhl pátým místem historického úspěchu.

Teď ale musí řešit náhlé zdravotní potíže, které měl i právě před zmíněným šampionátem. Tehdy měl týdenní tréninkovou pauzu, jenže kvalifikace o olympiádu začíná už ve středu. Že by ale účast vzdal, o tom vůbec neuvažoval. "Zítra pojedu za fyzioterapeutem Petrem Křížkem do Vítkovic, snad mi nějak pomůže. Při posledních potížích jsem se cítil lépe po ´opíchnutí´ postiženého místa. Do Francie určitě odcestuji a uvidím na místě, v jakém to bude stavu," doufá ve zlepšení.

I bez zranění čeká českou jedničku těžký boj, z Nantes se do Pekingu probojuje jen jedenáct nejlepších hráčů kvalifikace. "Papírově do té jedenáctky patřím, ale tím to bude pro mne těžké i psychicky. Když jsem se díval na startovní listinu, tak je tam  dvacet až pětadvacet hráčů, kteří mají na postup," tvrdí Korbel, kterému přímý postup na olympiádu utekl o několik bodů.

Od příští sezóny bude bojovat v Charleroi 

Kromě něj budou o postup bojovat také Marek Klásek, Tomáš Pavelka, Renáta Štrbíková, Iveta Vacenovská, a Kateřina Pěnkavová. Pokud neuspějí v Nantes, poslední šanci budou mít na světové kvalifikaci v Budapešti v první polovině května. Petr Korbel už má za sebou čtyři účasti na olympijských hrách, v Atlantě 1996 skončil dokonce na čtvrtém místě.

Tento soutěžní ročník je pro Korbela poslední v dresu německého Düsseldorfu, po sezóně přestupuje do belgického Charleroi. Klub s názvem Royal Villette už pětkrát vyhrál Ligu mistrů a v kádru je například vicemistr Evropy Jean-Michel Saive. Především však belgický klub nemá v programu tolik hracích termínů, jaké zažíval Korbel v Německu. "V mém věku už nemůžu hrát tolik zápasů, hrozně se do Charleroi těším," libuje si 36letý Korbel, jenž se dobře zná s chorvatským trenérem mužstva Skoričem.

Reklama