Hlavní obsah

V Los Angeles vidělo baseballový zápas rekordních 115 300 lidí

LOS ANGELES

Při sobotní generálce na ostrý start sezony MLB padl v Los Angeles divácký rekord na baseballovém utkání. Duel domácích Dodgers proti úřadujícím vítězům Světové série z Bostonu navštívilo 115 300 platících diváků.

Článek

Nový rekord padl na stadionu Memorial Coliseum, jenž byl postaven jako hřiště amerického fotbalu a Dodgers na něm hráli po přestěhování z Brooklynu v letech 1958 až 1961. Dosavadní maximum na baseballu patřilo také tomuto stadionu, na němž se odehrávaly mimo jiné i souboje během olympijských her v letech 1932 a 1984. V roce 1959 přišlo na přípravný zápas 93 103 lidí.

Sobotní návštěva překonala i neoficiální baseballový rekord z olympijských her v roce 1956 v Melbourne, kde zhruba 114 tisíc lidí sledovalo exhibiční zápas na pět směn mezi Austrálií a USA. Diváci však tehdy přišli na stadión především kvůli atletickým soutěžím.

Rekordní návštěva den před startem sezóny MLB na severoamerickém kontinentu podle agentury Reuters dokazuje, že fanoušci se od amerického národního sportu neodvrátili ani poté, co letnímu období dominovaly spekulace o dopingu největších hvězd typu Rogera Clemense či Barryho Bondse. Ročník MLB začal tento týden dvěma duely Bostonu a Oaklandu v Japonsku. Sobotní zápas vynesl více než milión dolarů na výzkum rakoviny.

Reklama

Související témata: