Hlavní obsah

Čeští boxeři mají poslední šanci kvalifikovat se na OH do Pekingu

PRAHA

Pětice českých boxerů bude od pondělí v Aténách bojovat o účast na olympijských hrách v Pekingu. V řecké metropoli se uskuteční druhý a závěrečný turnaj, na kterém se mohou evropští boxeři kvalifikovat na vrchol letošní sezony. Zajistit si postup na srpnové hry se budou snažit Antonín Lazok, Zdeněk Chládek, Štěpán Horváth, Vladimír Řezníček a Vladimír Průša.

Článek

"Každá nominace by byla úspěchem," řekl ČTK reprezentační trenér Svatopluk Žáček. Čeští boxeři se na klíčový turnaj připravovali na tréninkovém kempu v Rusku, odkud se vrátili po složitém cestování až ve čtvrtek. Na moskevském letišti totiž strávili noc poté, co jim uletělo letadlo.

Při tréninku v ruském olympijském centru však přišel o šanci bojovat o letenku do Pekingu Lukáš Viktora, který si poranil loket. "Nemá význam, aby s námi letěl. Tři čtyři zápasy, které je potřeba vyhrát k postupu na olympiádu, by nevydržel," tlumočil Žáček výsledky lékařského vyšetření, které Viktora dnes absolvoval.

Čeští boxeři si nedokázali postup na OH vybojovat na říjnovém mistrovství světa v Chicagu ani na únorovém kvalifikačním turnaji v italské Pescaře. Žáček však věří, že tentokrát by to mohlo vyjít.

"Před olympiádou v Sydney se taky Ruda Kraj kvalifikoval až na posledním turnaji a pak získal stříbro," uvedl Žáček. Jeho svěřenci se však musejí v Aténách vejít mezi dva až tři postupující v jednotlivých váhových kategoriích.

Nominace:
Antonín Lazok (kategorie do 57 kg), Zdeněk Chládek (64), Štěpán Horváth (69), Vladimír Řezníček (81), Vladimír Průša (nad 91).

Reklama

Související témata: