Hlavní obsah

Triumf ve Velké národní zůstal Britům, vyhrál Comply Or Die

LIVERPOOL

Devítiletý valach Comply Or Die vyhrál Velkou národní steeplechase v Liverpoolu a jeho zásluhou se tak z triumfu radoval trenér David Pipe. Jeho otec Martin byl mnohonásobným šampiónem britských překážkových trenérů, předloni předal stáje synovi a ten v sobotu se svým svěřencem udržel prestižní vítězství v Británii. Další tři koně v konečném pořadí totiž do Liverpoolu přijeli z Irska.

Článek

Comply Or Die nastupoval na start jako spolufavorit, třebaže celý rok 2006 musel vynechat kvůli zranění. Od té doby však jeho výkonnost stoupala a po jasném vítězství v minulém startu v Newcastlu mu v sobotu na závodišti v Aintree věřila velká část sázejících, kteří jeho kurz dokázali na trhu srazit z 12:1 až na 7:1. Na rozdíl od Cloudy Lane se s pozicí favorita skvěle vyrovnal.

Timmy Murphy svého koně v dostihu držel mezi ostatními, zároveň si ale bedlivě hlídal čelo, dlouho ovládané outsidery Milan Deux Mille a Bewleys Berry. Když na nejobávanější překážce Becher's Brooku zhasly v druhém kole naděje Butlers Cabin s žokejem-šampiónem Tonym McCoyem, posunul se Murphy blíže k čelu a dvě překážky před cílem udeřil.

Murphy si pochvaloval, jak všechno klaplo

Několik okamžiků se s ním pokoušeli bojovat Snowy Morning a bělouš Kings John Castle, nakonec ale Comply Or Die vyhrál o pohodlné čtyři délky. "Je to neuvěřitelné, ale všechno nám klaplo. Kůň skákal bez chyb a já tu předvedl jednu ze svých životních jízd," radoval se Murphy.

"Můj otec Martin, který mě naučil řemeslo, byl mistr svého oboru. Jsem nesmírně rád, že můžeme přispět tímhle úspěchem do rodinné sbírky," uvedl trenér Pipe. Jeho otec vyhrál Velkou národní poprvé v roce 1993 s Miinnehomou.

Výsledky (7200 m, 800.000 liber):
1. Comply Or Die (ž. Murphy, trenér Pipe, majitel D.A. Johnson/Brit.), 2. Kings John Castle, 3. Snowy Morning (oba Ir.). Výrok: 4 - 1 ? - 16.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články