Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic zvládli první finále, zdolali Vítkovice 5:2

Florbalisté Tatranu Střešovice vstoupili úspěšně do finálové série extraligy a v hale pražské Sparty v sobotu zvítězili nad Vítkovicemi 5:2. Jedenáctinásobný mistr zápas rychle rozhodl, protože už v 11. minutě vedl 3:0, a výhru si bez potíží pohlídal. Druhý duel se při problémech Pražanů s halami hraje v neděli od 12:30 v Kladně.

Foto: www.tatran.cz

Florbalisté Tatranu Střešovice (v červených dresech) se radují z branky.

Článek

Kapitánovi Tatranu Milanu Fridrichovi chyběla před zápasem jediná trefa k vyrovnání rekordu play-off, který vytvořil loni jeho spoluhráč z útoku Michal Jedlička, a brzy jeho metu překonal. Skóre totiž otevřel po 65 vteřinách, v 8. minutě zvýšil Hlavička a za další tři minuty svou druhou trefou dovršil Fridrich podařený vstup domácích do utkání. Svou bilanci tak vylepšil už na 18 branek z deseti zápasů.

Vítkovice se pak ubránily v úvodní části při třech oslabeních, ale v 27. minutě Jedlička zvýšil na 4:0. Juniorský gólman Bobisud, který se dostal do branky Střešovic od pátého semifinále s Future jako jednička poté, co si Zich zlomil malíček na ruce, inkasoval až v 49. minutě. Ze závaru jej překonal Ťopek, za dvě minuty ještě Suchánek, ale Pražané drama nepřipustili, protože necelých osm minut před koncem dovršil výsledek svou druhou brankou v zápase Jedlička.

Vítkovický trenér Radomír Mrázek uznal, že utkání rozhodl nepovedený úvod. "V dalších zápasech musíme navázat na ten náš výkon z druhé a třetí třetiny, ale hlavně musíme proměňovat šance. To, co jsme si tady dovolili nedat, s tím by bylo troufalé myslet na vítězství," řekl České televizi.

Střešovický kouč Petr Ďarmek naopak konstatoval, že pod dojmem vysokého vedení už hráči šetřili síly. "Přesto jsme chtěli hrát v obraně na nulu, ale to je ve finále play off asi spíš přání z říše snů. Za jeden gól jsem navíc mohl já," prohlásil trenér Pražanů.

Reklama