Hlavní obsah

Hlavní dostih klusáků v Chuchli vyhrál Jumby d´Occagnes

Jedenáctiletý kůň Jumby d´Occagnes pod vedením své nové jezdkyně Heleny Pokorné snadno zvítězil v Grand Prix de Trotteur Francais, hlavním dostihu sobotního klusáckého mítinku na závodišti v Praze-Velké Chuchli.

Článek

Do 2180 metrů dlouhého dostihu nastoupilo šest klusáků, ale hned na startu měl problémy s cváláním Nuage Gris a krátce nato i Nil des Dragons. Půl kola před cílem začal na vedoucího Lymnetise dotírat Jumby d´Occagnes, v oblouku ho předstihl a v cílové rovině už soupeřil jen s časem.

Cílem nakonec zástupce stáje Siam proběhl o propastných 11 délek před překvapivě druhým Igorem de Neuillay, jenž odsunul unaveného Lymnetise na třetí místo.

Ostře sledovaní byli také oba prozatímní favorité zářijového Českého derby Wine And Blues a klisna Pettite Privée. Ani jeden z nich své příznivce nezklamal. Zástupce stáje Viktoria hřebec Wine And Blues dokázal v Prix de Jag de Bellouet porazit zástupce širší špičky starších koní. V závěru dostihu za sebou o půl délky udržel Větroplacha.

Zástupkyně domácího chovu Pettite Privée změřila síly s šesti staršími soupeři na derby-trati 2180 metrů v Prix de Géneral du Pommeau. Ještě několik metrů před cílem se zdálo, že talentovaná klisna v dostihu zvítězí, ale ve finiši se nakonec přece jen prosadil svěřenec Michala Kalčíka Octroi Royal.

Výsledky:
Grand Prix de Trotteur Francais (tříletí a starší klusáci, 60 000 Kč, 2180 m, autostart): 1. Jumby d´Occagnes (am. Pokorná, tr. Volf, stáj Siam), 2. Igor de Neuillay, 3. Lymnetis. Výrok: velmi lehce 11 - 1 1/4 - 1 1/2. Kilometrový čas: 1:17,5.
Rámcové dostihy:
I. Pearl Monica (am. Balcarová) - Alpajada Kort - Champ,
II. Sija Misi (M. Volfová) - Queda - Advokat JS,
III. Love is The Price (Šamšurin) - Vesničanka - Mickey B,
IV. I Can Fly Diamant (am. Svoboda) - Yankee of Rapida - Havana,
VI. Wine and Blues (am. Škobis) - Větroplach - Air Hunt,
VII. Octroi Royal (Kalčík) - Pettite Privée - Nino Hammering,
VIII. Haron (am. Pokorná) - Jasan Teč - Sheikh J´Ami.

Reklama

Související témata: