Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic zvítězili i ve druhém finálovém utkání

KLADNO

Florbalisté Tatranu Střešovice vyhráli i druhý finálový zápas play-off a kráčí za ziskem osmého titulu v řadě. Před jedenáctinásobným vítězem extraligy se musely sklonit Vítkovice, které mu podlehly 5:3. Tatran se ujal vedení 2:0 a zbývá mu vyhrát jediný zápas k obhajobě mistrovského titulu. Další utkání je na programu v sobotu v Ostravě.

Foto: www.tatran.cz

Florbalisté Tatranu Střešovice Milan Fridrich (uprostřed) a Michal Jedlička (vzadu) na archivním snímku

Článek

V prvním finálovém utkání Střešovice nepřipustily žádné komplikace a už v 11. minutě držely vedení 3:0, které si bez problémů ohlídaly a vítězstvím 5:2 se ujaly ve finálové sérii vedení.

Ve druhém zápase měly první velkou šanci Vítkovice, ale gólman Bobisud Tomašíkovu příležitost kryl. V 8. minutě se měnilo skóre na druhé straně a hned dvakrát. Nejdříve po Richtrově střele změnil nešťastně směr balónku vítkovický obránce Jelínek a gólman Ciompa už nemohl zareagovat.

Vzápětí byl vyloučen Tomašík a Tatran bleskově využil početní výhodu. Po Jedličkově přihrávce vystřelil přesně kapitán Fridrich a posunul hranici nového rekordu play-off už na 19 tref. Po nevyužitých šancích na obou stranách utekl v 29. minutě Deutschovi Vladař a snížil.

Tentýž hráč v 44. minutě i vyrovnal, ale Střešovicím vrátili dvoubrankové vedení Garčar s Jedličkou. Jedenáct minut před koncem ještě vykřesal Ostravanům naději Ťopek, ale Pražané vítězství uhájili. Výsledek pojistil 72 sekund před koncem svou druhou trefou v utkání obránce Garčar, který ale stejně jako včera nastupoval ve druhé útočné řadě.

"Bylo to vyrovnanější utkání než včera, protože už nám došly síly. Právě proto musím před klukama smeknout, že to zvládli. Teď si hlavně musíme odpočinout," řekl střešovický kouč Petr Ďarmek České televizi.

Jeho vítkovický kolega Radomír Mrázek stejně jako po sobotní porážce žehral na neproměňování šancí. "Selhali jsme v koncovce. Tam nás bota tlačí nejvíc. Nemáme zkrátka tak kvalitní útočníky jako Tatran," uvedl trenér ostravského mužstva.

Za 14 let existence nejvyšší florbalové soutěže to byli právě letošní finalisté, kteří se střidali v zisku ligových primátů. Tatran vyhrál titul celkem jedenáckrát, jeho finálový soupeř třikrát.

Play-off florbalové extraligy - finále, 2. zápas:
Tatran Střešovice - 1. SC SSK Vítkovice 5:3 (2:0, 0:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 8. Richter, 8. Fridrich (Jedlička), 48. Garčar (Přívara), 50. Jedlička (Fridrich), 59. Garčar - 29. Vladař, 44. Vladař (Brus), 51. Ťopek (Tomašík). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 23:25. Diváci: 289. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: