Hlavní obsah

Švehla se Švecem na ME zápasníků neuspěli

Česká výprava se ani v poslední den mistrovství Evropy zápasníků ve finském Tampere nedočkala medailového úspěchu. Petr Švehla i Marek Švec skončili ve svých kategoriích v řecko-římském stylu už v osmifinále.

Článek

Švehla v kategorii do 60 kg prohrál hned ve svém úvodním vystoupení s Gruzíncem Revazem Lašchim. O postup na olympijské hry v Pekingu se však může ještě pokusit na dalších dvou kvalifikačních turnajích v Itálii a v Srbsku, kde bude ve hře celkem sedm volných míst.

Švec sice v kvalifikaci kategorie do 96 kg porazil Theodorose Tunusidise z Řecka, ale v osmifinále už byl nad jeho síly Švéd Jimmy Lidberg. Útěchou pro něj však může být fakt, že účast na olympijských hrách má už zajištěnou díky bronzu z loňského světového šampionátu.

Nejúspěšnější zemí celého mistrovství se v řecko-římském stylu stalo Rusko před Gruzií a Tureckem. Český výběr bodoval pouze zásluhou sobotního pátého místa Davida Vály v kategorii do 120 kg a skončil na 21. příčce.

Výsledky - řecko-římský styl:
Do 60 kg: 1. Ala-Huikku (Fin.), 2. Nazarijan (Bul.), 3. Nyblom (Dán.) a Stefanek (Srb.), ...Švehla (ČR) vyřazen v osmifinále.
Do 74 kg: 1. Bácsi (Maď.), 2. Tufenk (Tur.), 3. Guenot (Fr.) a Popov (Rus.).
Do 96 kg: 1. Chuštov (Rus.), 2. Englich (Něm.), 3. Guri (Alb.) a Nozadze (Gruz.), ...Švec (ČR) vyřazen v osmifinále.

Reklama