Hlavní obsah

Na olympiádě v Pekingu žádný český boxer nebude

ATÉNY

Český box nebude mít zastoupení na olympijských hrách v Pekingu. Žádný z pěti reprezentantů neprošel v závěrečném kvalifikačním turnaji v Aténách prvním kolem a Češi ztratili šanci postoupit na srpnový vrchol sezóny.

Článek

"Bohužel to tak dopadlo a všichni hodně rychle, až nad očekávání, vypadli. K tomu není, co dodat," řekl ve středu reprezentační trenér Svatopluk Žáček.

Trojice Antonín Lazok, Zdeněk Chládek a Štěpán Horváth skončila již v úterním odpoledním programu, Vladimírové Řezníček a Průša vypadli večer. Řezníček nestačil ve váhové kategorii do 81 kg na Nizozemce Daniela Koola (7:17 na body), Průša prohrál 4:20 s Csabou Kurtuczem z Maďarska. "Neprodali to, co měli natrénované. Jen Chládek a Řezníček bojovali. Ostatní zůstali za očekáváním," uvedl.

Český box nebude mít svého zástupce na olympiádě podruhé za sebou. "Tentokrát je to ale ještě horší. Před čtyřmi lety jsme si mohli říci, že Kraj s Adámkem tam měli být, ale rozhodčí je odrbali. Tentokrát se nic podobného nestalo," přiznal Žáček.

Reklama