Hlavní obsah

Odstřílela jsem závod snů, pochvalovala si Kateřina Emmons

PRAHA/PEKING

Na výbornou vyšla české střelkyni Kateřině Kůrkové-Emmons olympijská generálka v Pekingu. Čtyřiadvacetiletá bronzová medailistka z olympijských her v Aténách vystřílela na střelnici v čínské metropoli, kde se za čtyři měsíce budou rozdávat cenné kovy pod pěti kruhy, zlatou medaili v předolympijské soutěži Světového poháru. Svůj triumf ve střelbě ze vzduchové pušky navíc ozdobila vyrovnaným světovým rekordem 504,9 bodu.

Článek

„Jsem velmi šťastná, střílelo se výborně. Byl to životní závod, na který jsem čekala celou svou kariéru,“ líčila nadšeně mistryně světa i Evropy v telefonickém rozhovoru pro Právo. Emmons procházela celým závodem suverénně, už v kvalifikaci ztratila jediný bod ze 400 možných. „V základním závodě (40 ran - pozn. red.) jsem dala jednu devítku a cítila jsem, že ztrácím koncentraci. Dál to ale bylo finále snů, lépe se asi zastřílet nedá,“ popisovala průběh závodu.

Vedle samotného závodu si česká reprezentantka nemohla vynachválit ani olympijskou střelnici. „Střelnice je skvělá, na světě lepší nenajdete. Do začátku olympiády sice ještě zbývá doladit pár drobností, Číňané ale mouchy vychytávají. Jako organizátoři jsou skvělí, velice vstřícní,“ ocenila pořadatele Emmons, kterou v Pekingu ještě čeká doplňkový závod ve střelbě z malorážky na 3x20 ran.

Reklama