Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic odložili střešovické oslavy

Florbalisté Vítkovic porazili v sobotním třetím finálovém utkání extraligy Tatran Střešovice 6:5 a snížili stav série na 1:2. Hosté musí oslavy dvanáctého titulu odložit minimálně na neděli. Ztrátu dvou gólů sice při závěrečné power play vymazal Garčar, ale poslední slovo měl Tomašík, který osm vteřin před koncem řádné hracího doby po signálu z trestného úderu zajistil domácím vítězství.

Foto: Sport.cz

Radost florbalistů SSK Vítkovice.

Článek

Po úvodní opatrné desetiminutovce si Vladařova přihrávka zpoza branky našla Mojžíška, který snadno skóroval do odkryté klece. Stejný pár hned v dalším střídání ukázkovou kombinací rozebral hostující obranu, ale finální střela Mojžíškovi nesedla a přeletěla břevno. Vedení Vítkovic navýšil až Plaček, který vrátil do sítě vyraženou ránu Bruse.

Tatran v pasivním začátku nic moc nepřevedl. Když se však těsně před koncem úvodní části zorientoval na brankovišti kanonýr Jedlička, dostal svůj tým zpátky do hry. Pražané soupeře stíhali téměř celé utkání marně: domácí na každý gól ve vlastní síti reagovali brankou.

Soustavný tlak si Střešovice dokázaly vynutit až v závěru utkání. Po kontaktním gólu Jedličky na 5:4 hostům narostla křídla a v power play si vypracovali drtivý nápor, který v čase 59:33 zužitkoval Garčar. Na gól mu přihrál Jedlička, jehož účet v play-off se vyšplhal už na rekordních 17 gólů a 16 asistencí.

Kouče Tatranu mrzel malý důraz 

Prodloužení se přesto nehrálo: osm sekund před koncem od pravého mantinelu prostřelil Tomašík švihem gólmana Bobisuda a zasadil Střešovicím definitivní ránu.

"To už bylo o štěstí, že tam taková střela projde. Naším hlavním problémem byl malý důraz v osobních soubojích a to, že jsme prohrávali 0:2. Mysleli jsme si, že to půjde samo, ale hráči si musí uvědomit, že pro to něco musí udělat. Pozdě jsme přistupovali k hráčům, navíc nejsme schopni hrát, když nás zákroky soupeře nepustí do hry. Věřím, že v neděli to bude více o florbalu," řekl po utkání novinářům trenér poraženého celku Petr Ďarmek.

Vítkovice odvrátily první střešovický mečbol, podle trenéra Radomíra Mrázka se to podařilo díky velkém obětavosti. "Vyloženě jsme to vydřeli, po florbalové stránce to nebylo nic extra kvalitního. S balónkem jsme dneska byli špatní. Ale věřil jsem i za stavu 5:5, že se s tím dá něco dělat, koncentrace hráčů se pak snižuje. Zkusili jsme nastřelit míček před branku a vyšlo, nebylo to nic nacvičeného," uvedl Mrázek.

Reklama

Související témata: