Hlavní obsah

Mistrovství světa v baseballu 2009 zřejmě zavítá i do Prahy

ŘÍM

V sedmi evropských zemích se uskuteční v příštím roce mistrovství světa baseballistů, zápasy jedné čtyřčlenné skupiny by se měly odehrát od 9. do 11. září 2009 i v Praze na stadiónu v Krči. Projekt světového šampionátu rozloženého celoplošně do celé Evropy představila v úterý na tiskové konferenci v Římě mezinárodní baseballová federace IBAF.

Článek

"Praha je už zařazena do seznamu pořadatelských měst mistrovství světa. Ale definitivní rozhodnutí padne až po inspekční cestě a zmapování situace v jednotlivých zemích. Prohlídka zázemí by se měla uskutečnit do měsíce," řekl předseda České baseballové asociace Petr Ditrich.

Kromě Prahy se mají základní skupiny hrát v Barceloně, Moskvě, Řeznu a Stockholmu. Semifinálové skupiny potom v Holandsku a Itálii a finálový zápas v Římě.

"Česká reprezentace má zajištěný start na mistrovství světa a zápasy by hrála v Praze. Dostali bychom do skupiny určitě silné soupeře, ale i poslední tým ze skupiny bude mít ještě šanci dostat se do druhé fáze mistrovství světa v Nizozemsku a Itálii," dodal Ditrich.

Ojedinělý projekt mistrovství světa v sedmi zemích má ukázat, že baseball je celoevropským sportem. "Současně by tento model měl vytvořit dobrou pozici pro volbu členů Mezinárodního olympijského výboru, která se uskuteční v Kodani hned po mistrovství světa," poznamenal Ditrich. Baseball a příbuzný softball vypadly z programu olympijských her pro rok 2012.

V letošním roce se v České republice uskuteční od 17. do 27. července akademické mistrovství světa v baseballu. Zápasy se budou hrát v Brně, Ostravě, Olomouci, Blansku a Chocni.

Reklama

Související témata: