Hlavní obsah

Boxer Konečný prohrál boj o světový titul na body

Boxer Lukáš Konečný prohrál utkání o titul mistra světa asociace WBO v lehké střední váze. Obhájci mistrovského pásu Ukrajinci Sergeji Dzinzirukovi dnes v Drážďanech podlehl 0:2 na body, podle třetího rozhodčího skončil zápas nerozhodně.

Článek

"Osobně jsem spokojený s tím, jak jsem boxoval a co jsem ukázal. Výsledek mě ale samozřejmě štve. Kdyby jeden rozhodčí, který hodně rozhoduje moje zápasy a dost se bavíme, nedal body 115:113 a dal mi výhru v jednom kole, tak by to byla celkově jenom remíza. Přesto si myslím, že jsem měl vyhrát," řekl Konečný novinářům po utkání.

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa, který se stal prvním českým boxerem bojujícím o světový titul mezi profesionály, vstoupil do zápasu ve velkém stylu. Pozorně se kryl a favorizovaného soupeře několikrát přesně zasáhl. V prvním i druhém kole se mu dařilo střídat údery na spodní část trupu i na hlavu a Dzinziruk vypadal zaskočeně.

Od pátého kola měl Konečný roztrhnuté obočí

Vyprodaná Freiberger Arena, ve které bylo několik set českých fanoušků, bouřila. Mocně povzbuzujícího otce Konečného, bývalého úspěšného boxera, dokonce musel uklidňovat německý trenér ústeckého rohovníka.

Dzinziruk postupně duel vyrovnal, i díky tomu, že Konečný ubral a šetřil síly na druhou polovinu dvanáctikolového zápasu. Od pátého kola se navíc musel vyrovnat s menším krvavým šrámem na hlavě, roztrženým obočím. O devět centimetrů vyšší Ukrajinec sice získal pevnou půdu po nohama, žádnou velkou převahu si ale vytvořit nedokázal.

Rozhodčí přisoudili dosud neporaženému Ukrajinci vítězství. Dva sudí rozhodli v jeho prospěch v poměru 118:110 a 115:113, třetí viděl duel nerozhodně 114:114. O tom, že Dzinziruk titul obhájil a připsal si 35. výhru v profiringu, podle všeho rozhodla výhoda domácího prostředí. Dvaatřicetiletého rodáka z Nižněgorsku zastupuje stáj Universum, která galavečer pořádala.

Kraj: Lukáš byl lepší, ale nestačilo to

"Tak to prostě chodí a Lukáš s tím do ringu šel. Aby vyhrál, musel by soupeře sundat, aby byl počítaný, nebo vyhrát výrazně. Podle mého byl lepší, ale nestačilo to," řekl další úspěšný profesionální boxer Rudolf Kraj, který duel sledoval. Právě on by měl být dalším Čechem, který se utká o titul světového šampióna.

Konečný si po zápase sice užíval ovace fanoušků, jeden z trenérů jej dokonce vzal na ramena, už ale věděl, že mu ani podařené vystoupení k výhře stačit nebude. "Mezi profíky jsem prohrál potřetí, ale osobně si myslím, že jsem nebyl ani jednou horší. Kdyby tenhle zápas byl v Praze, tak bych vyhrál. Tím jsem si jistý. A mohl by ho klidně pořádat Universum," řekl Konečný.

Devětadvacetiltý brněnský rodák věří, že by se mohl s Dzinzirukem, jehož považuje za nejlepšího boxera ve své váhové kategorii, ještě v budoucnosti utkat. Případná odveta však bude hodně složitá. Ukrajinec se podle dostupných informací chystá do Spojených států, kde by rád získal mistrovské pásy dalších světových organizací.

Reklama

Související témata: