Hlavní obsah

Konečný: Měl jsem odejít jako vítěz

DRÁŽĎANY

Většina osazenstva drážďanské Freiberger Areny byla přesvědčená, že Česko má svého profesionálního mistra světa v boxu. Lukáš Konečný předvedl v souboji Sergejem Dzinzirukem vynikající výkon, ale rozhodčí ponechali pás pro šampióna organizace WBO Ukrajinci.

Článek

Cítíte velké zklamání?

Já jsem spokojený. Fakt. S tím, jak jsem boxoval. Štve mě, že kdyby jeden rozhodčí, se kterým se navíc potkávám, dal o jedno kolo navíc mně, byla by to aspoň remíza. Já si ale myslím, že jsem měl vyhrát. Byla to moje třetí porážka v profikariéře a osobně se domnívám, že jsem ani jednou nebyl horší.

Takhle porážka vás štve nejvíc?

Těžko říct, dojde mi to časem. Ale on je mistr světa, ještě neprohrál a mě těší, jak jsem s ním boxoval. A že mi nějaký rozhodčí dá 110:118? To je nehorázné, ten snad byl pidlookej... K počítání měl blíž on.

Po zápase jste asi čekal, že rozhodčí zvedne ruku vám.

Ne. Tušil jsem, že vyhraje on. Já se snažil vyhecovat publikum, aby řvali. Cítil jsem se jako vítěz, ale tušil jsem, že mi to nedají. On byl z domácí stáje, obhájce. Musel bych s ním boxovat v Praze, tam bych takový zápas vyhrál.

Ale co se týče podpory diváků, mohl jste se cítit jako doma.

Diváci byli skvělí, jsem jim za to vděčný. Vyhecovali mě, jeho zaskočili. Pro mě taky nebyla sranda sehnat lístky, měl jsem s tím strašnou starost, na druhou stranu to pro mě bylo taky odreagování od předzápasové nervozity.

Slyšel jste i rodinu? Zejména váš otec mocně povzbuzoval a radil...

Slyšel jsem tátu, ségru, manželku... Všechny. Koukal jsem i na ochozy.

Na začátku byl vaší aktivitou Dzinziruk viditelně zaskočený.

Podařilo se mi dodržovat taktiku, ze začátku jsem mu svůj styl jasně vnutil. On byl bezradný. Pak to bylo trochu horší, polevil jsem, uspokojil jsem se. Ale ke konce jsem zase zabral. Jediný velký problém byl na začátku asi pátého kola, kdy jsem dostal granát na spodek. Ale nic hrozného.

Lýtko, z jehož stavu jste měl obavy, drželo?

Byl jsem z toho podělaný, ale vůbec jsem o něm nevěděl.

Řekli jste si s Dzinzirukem něco po zápase?

On tam byl hrozný bordel, moc jsem neslyšel. Ale byl férový, říkal něco ve stylu, že to byl těžký zápas. On také musel být nervózní, jak to dopadne. Vzdávám mu hold, ale myslím, že jsem měl odejít jako vítěz. Snad je nakročeno i k nějaké odvetě, rád bych jí udělal v Praze. Myslím, že mé kariéře ten zápas pomohl.

Reklama

Související témata: