Hlavní obsah

Florbalisté v přípravě deklasovali Itálii 11:2

BOLZANO

Čeští florbalisté uzavřeli sezónu dvěma jasnými výhrami v italském Bolzanu s tamní reprezentací. Po sobotním vítězství 11:2 v neděli svěřenci trenéra Zdeňka Skružného deklasovali soupeře, s nímž se utkají v základní skupině prosincového mistrovství světa v Ostravě, dokonce ještě větším rozdílem 12:1.

Článek

Hned při svém debutu v národním týmu skóroval Adam Štegl, který v 54. minutě zvýšil na 9:2. Osvědčila se rovněž obnovená spolupráce bratrů Pavla a Petra Kožušníkových, kteří zaznamenali celkem dva góly a dvě přihrávky.

"Ukázalo se, že jim to společně s Radimem Cepkem pořád klape. Bude záležet hlavně na Petrovi, jak na tom bude po delší odmlce nadále kondičně," uvedl trenér Zdeněk Skružný na webu florbalové unie.

"Samozřejmě nás potěšily góly či asistence obou mladých debutantů Štegla a Šebka, znatelný posun ve hře je ale vidět třeba i u Slaného nebo Fojty, kteří pomalu sbírají reprezentační zkušenosti," řekl trenér. V poslední třetině musel stáhnout ze hry Pavla Kožušníka, který byl otřesen po jednom ze soubojů, a Matěje Koňaříka kvůli lehkému výronu v kotníku. Není jasné, zda budou moci nastoupit v odvetě.

V odvetě potvrdil svou střeleckou formu z ligového play-off Michal Jedlička, jenž skóroval čtyřikrát. Elitní střešovický útok Jedlička, Fridrich, Richter se postaral celkem o osm gólů z dvanácti.

"Dvě vysoké bezproblémové výhry se slabším soupeřem bez sebemenší známky podcenění jsou před blížícím se MS 2008 dobrou zprávou. Celá tahle reprezentační akce byla hodně odlišná od jiných, počínaje úvodními laboratorními kondičními testy v Praze a možná až téměř dovolenkovou atmosférou zápasů z italské strany, ale po sportovní stránce to bylo v pořádku," zhodnotil závěr sezony trenér Skružný.

Itálie - Česká republika 2:11 (1:6, 0:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 11. Amsluh (Dageshini), 42. Pellegren (Frötscher) - 8. Cepek (Pavel Kožušník), 12. Pavel Kožušník (Petr Kožušník), 12. Sladký (Jakůbek), 13. Cepek (Garčar), 15. Garčar (Koňařík), 16. Richter (Sladký), 32. Marek Soukup (Jakůbek), 48. Richter (Marek Soukup), 54. Štegl (Cepek), 59. Petr Kožušník (Cepek), 60. Fridrich (Šebek). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (Švýc.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články