Hlavní obsah

Squashista Koukal našel po letech doma přemožitele

PARDUBICE

Týden po zisku jubilejního desátého titulu přišel squashista Jan Koukal o dlouholetou neporazitelnost na domácí scéně. V extraligovém utkání podlehl hráč Slovanu Brno 1:3 Lukáši Jelínkovi ze Squashclubu Strahov, kterého o předchozím víkendu na domácím šampionátu bez potíží porazil ve třech setech.

Foto: Sport Invest

Squashista Jan Koukal

Článek

"Musel jsem nastoupit, abychom mohli hrát play-off. Prostě jsem to vypustil. Nemám teď do squashe chuť, hraju devět měsíců v kuse. Dám si měsíc pauzu," řekl Koukal, který se v týdnu neúspěšně snažil postoupit z kvalifikace do hlavní soutěže turnaje nejvyšší kategorie v Kuvajtu.

"Kvůli problémům s vízy jsem tam dorazil na poslední chvíli a měl štěstí na lehký los v prvním kole, jinak bych v tom stavu asi nebyl schopen nic uhrát. Ale byly tam dobrý body," uvedl Koukal, který se posune ve světovém žebříčku ke 40. místu.

V extralize prohrál podle svých slov asi po pěti letech, na turnaji ho český soupeř porazil naposledy před osmi lety. "V lize je těžký hledat motivaci, ale dám si dobrý pozor, aby se mi to nestalo na turnaji," řekl s úsměvem čtyřiadvacetiletý domácí suverén, jehož tým i přes porážku své jedničky zvítězil nad Strahovem 3:1.

Reklama