Hlavní obsah

Sáblíková už opět naplno trénuje

PRAHA

Nejlepší česká sportovkyně roku 2007, mistryně světa a vítězka SP v rychlobruslení na dlouhých tratích Martina Sáblíková už začala s přípravou na novou sezónu.

Článek

„Měsíc jsem měla pauzu, ale už jsem začala trénovat. Zatím především běhám a nabírám fyzickou kondici, dávky se ale postupně zvyšují, protože předolympijská sezóna se blíží a bude hodně důležitá,“ řekla Sáblíková, jejímž hlavním cílem zůstávají zimní olympijské hry ve Vancouveru v roce 2010.

„Jezdím také na kolečkových bruslích a na kole. Trenér Novák počítá, že budu opět na kole i závodit. Nebavili jsme se o přesném programu, ale měla bych například startovat v časovce jednotlivkyň při mistrovství republiky v Hradci,“ přiblížila svůj program.

V zimě zraněné rameno ji už nezlobí. „Pořád chodím na rehabilitaci, takže nemohu říct, že jsem úplně fit. Musí se to stále léčit,“ řekla s tím, že na rychlobruslařský ovál by měla vstoupit v červenci v Erfurtu. „I to ale zatím upřesňujeme,“ poznamenala Sáblíková.

Když přišla řeč na studium na gymnáziu v Novém Městě na Moravě, rychlobruslařka se pousmála: „No... Škola se dělat musí. Ale tři z pěti dnů v týdnu jsem mimo, většinou na nějaké akci. Do nabitého programu se musí vejít také trénink. Ale určitě svoje povinnosti splním,“ řekla rozhodně.

Reklama