Hlavní obsah

Křižan a Karabová se radovali z prvenství v závodě ČP v in-line bruslení

Úvodní závod Českého poháru v půlmaratónu v in-line bruslení v Hradci Králové vyhrál až v závěrečném spurtu na cílové pásce Milan Křižan. Mezi ženami se radovala loňská vítězka seriálu Renáta Karabová.

Článek

První podnik Českého poháru v půlmaratónu se rozjížděl opatrně a takticky. Ještě v polovině závodu jezdila na čele skupina asi třiceti bruslařů. Tu rozdělily až opakované pokusy o únik v závěrečných okruzích. Z vítězství se až po dramatickém finiši radoval Milan Křižan, který na pásce porazil Ondřeje Suchého.

Mezi ženami se bez účasti olympioniček Martiny Sáblíkové a Kateřiny Novotné radovala loňská vítězka celého seriálu Renáta Karabová, která o prvenství musela bojovat také až do závěrečných metrů s Terezou Klimešovou.

Na start závodů Nestlé LifeInLine Tour 2008 se postavilo 700 bruslařů, z toho 420 registrovaných závodníků. Další podnik je na programu 25. května v Českých Budějovicích.

Výsledky 1. závodu Českého poháru v půlmaratónu:
Muži: 1. Milan Křižan (Inlinebss.sk) 37:04,6, 2. Ondřej Suchý (Fila Black Ice) -0:00,1, 3. Tomáš Ptáčník (Fila Black Ice) -0:00,1
Ženy: 1. Renáta Karabová (Fila Black Ice) 38:09,7, 2. Tereza Klimešová (Giga Sport ISC Team) -0:00,1, 3. Kamila Nováková (BZK Praha) -0:51,0.

Reklama