Hlavní obsah

Šachový exmistr světa Kramnik bude hrát v Praze s Navarou

PRAHA

Šachový exmistr světa Rus Vladimir Kramnik předvede své umění milovníkům královské hry v exhibičním utkání s českou jedničkou Davidem Navarou, které se bude hrát ve dnech 14. až 18. května v Praze. S Navarou se utká v osmi partiích rapid šachu, v němž mají oba soupeři na své tahy jen po 25 minutách.

Článek

Po Karpovovi, Spasském, Širovovi a Gelfandovi tak Pražská šachová společnost přivede na Kampu ještě zářivější hvězdu. Kramnik je druhým hráčem světového žebříčku, do loňska byl mistrem světa a letos v říjnu se pokusí Inda Višvánáthána Ánanda znovu sesadit z trůnu.

Navara je momentálně v žebříčku FIDE na padesátém místě, ale s Kramnikem v dosud jediném vzájemném utkání uhrál loni ve Wijk aan Zee černými kameny remízu.

Partie se zkráceným časovým limitem mohou být ještě zajímavější, protože oba soupeři si v nich vedou skvěle. Kramnik právě díky rapid šachu, který rozhoduje při rovnosti bodů, porazil v boji o titul mistra světa Bulhara Veselina Topalova. Navara dokázal, že mu rychlejší tempo nevadí, když loni vyhrál skvěle obsazený turnaj v rapid šachu v Mohuči.

Při pražské exhibici se budou hrát každý den dvě partie, první tři dny v Michnově paláci, poslední den v hotelu Best Western Kampa. V rámci volného dne 16. května nastoupí Kramnik k simultánce proti většímu počtu hráčů. Příznivci šachu se mohou těšit i na komentáře velmistra Lubomíra Kaválka i na výstavu kresleného humoru na téma šachy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články