Hlavní obsah

Konečný dostal symbolický pás, ten pravý chce vybojovat v říjnu

Pavel NovotnýSport.cz

Na přelomu května a června by mělo být jasno, zda vedení boxerské organizace WBO nařídí opakování zápasu o titul mistra světa mezi Lukášem Konečným a Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Pokud Konečného stáj SES uspěje s protestem proti výsledku duelu z Drážďan, měla by odveta proběhnout do konce října. Není ale jisté, že by se boxovalo v Praze.

Článek

„Management Lukášovy stáje není spokojený s výsledkem, který rozhodčí vyřkli. V německém tisku se dokonce hovoří o skandálu. I komentátor v ukrajinské televizi před vyhlášením řekl, že mistrem je Lukáš. Rozhodčí musí vědět, jakým způsobem se boduje. Jasný zásah, tlak, obrana, fair play. To jsou měřítka, která arbitři oceňují. A Lukášovi patřilo 70 procent bodů. Proto požadujeme znovu projednání bodování a nařízení odvety do 120 dnů. Současně chceme, aby byl Lukáš prvním vyzyvatelem,“ uvedl v úterý na tiskové konferenci v Praze Konečného manažer Ulf Steinforth.

„Spravedlivá by nebyla ani remíza. Pro nás je Lukáš mistrem světa,“ dodal rezolutně Steinforth a překvapil vedle sedícího českého boxera dárkem v podobě kopie mistrovského pásu organizace WBO. „Je to hezké, ale doufám, že dostanu šanci vybojovat pás přímo v ringu,“ reagoval Konečný.

Video potvrdilo pocit z ringu

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského MS během týdne prozkoumal záznam svého duelu s Dzinzirukem, který jen potvrdil jeho pocity z ringu. „Podle mého soudu jsem jen jedno kolo výrazně prohrál, v šesti jsem měl navrch a zbytek byl nerozhodný,“ prohlásil s vírou, že podobný názor bude mít i vedení WBO. „Věřím, že z 90 procent šance na odvetu je. Současně věřím, že je Dzinziruk férový sportovec. Ani on sám nebyl s výsledkem spokojený, což bylo vidět i v ringu po skončení zápasu, kdy v  jeho rohu zavládlo zklamání. Myslím, že i on sám bude chtít boxovat znovu,“ dodal.

Asociace by měla o protestu rozhodnout během čtyř až šesti týdnů, pokud bude odveta nařízena, mělo by se boxovat do konce října. Není ale jisté, že by bylo naplněno Konečného přání a duel by se odehrál v Praze. „Po vyřízení protestu bude o místě konání aukce,“ vysvětlil Konečný s tím, že jen televizní práva přijdou na půl miliónu eur.

Český boxer svého rivala v Drážďanech zaskočil účinnou taktikou a věří, že i do případné odvety vymyslí účinnou zbraň. „Vždycky se dá něco vymyslet. Už mám v hlavě jednu možnost, jak získat ještě větší převahu. I když to samozřejmě nemusí vždy vyjít. Je ale jasné, že odveta už pro mě nebude tak výhodná. Dzinziruk bude vědět do čeho jde a bude snažit lépe připravit,“ řekl Konečný, který se připravuje i na možnost, že protest nevyjde. „Mou kariéru by to nezabrzdilo, ani nevrátilo o rok zpátky. Je možnost boxovat o titul v jiné asociaci,“ uzavřel.

Reklama