Hlavní obsah

Ragbyový tým neprodlouží smlouvu se sprinterem Chambersem

CASTLEFORD

Vedení ragbyového týmu Castleford Tigers neprodloužilo smlouvu s kontroverzním atletem Dwainem Chambersem. Ten byl v britském klubu na měsíční zkoušce, během níž si zahrál přípravný zápas a stihl si poranit rameno.

Článek

"Dwain odvedl dobrou práci a v budoucnu se může stát úspěšným ragbyovým hráčem. My ale nemáme tolik času a musíme se zaměřit na okamžité cíle, kterými jsou zápasy v superlize," stojí v dnešním prohlášení klubu.

Výkonný ředitel klubu Richard Wright popřel, že by Chambersovo angažování bylo jen tahem k získání pozornosti. "Ukázal svůj profesionální přístup k práci a ke sportu, byla radost s ním spolupracovat. Naši trenéři ale rozhodli, že by potřeboval více času k tomu, aby dokázal, zda stačí na úroveň superligy."

Podle Chambersova manažera Nicka Collinse vzal jeho klient tento fakt sportovně a je rád, že v Castlefordu poznal nové přátele. O jeho další budoucnosti však manažer podrobnější informace nepodal.

Stříbrný medailista z letošního halového mistrovství světa ve Valencii už podobný druh sportu zkoušel. Loni se krátce objevil v týmu amerického fotbalu, který hraje evropskou obdobu NFL. Tím ale vypadl ze systému dopingových kontrol a atletický svaz jej kvůli tomu nechtěl pustit ani k nominačním závodům do Valencie.

Bývalý evropský rekordman Chambers se předloni vrátil k atletice, když si odpykal dvouletý trest za doping poté, co mu bylo v roce 2003 dokázáno užívání dříve nezjistitelného steroidu THG.

Reklama