Hlavní obsah

Draci porazili v baseballovém All Star utkání reprezentanty 7:2

BRNO

Jednoznačným vítězstvím Draků Brno skončil jubilejní desátý All Star zápas, ve kterém porazili zbytek české reprezentace 7:2. Duel byl současně přípravou českých baseballistů na kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy a rovněž na akademické mistrovství světa.

Článek

Jen první směna naznačila, že by mohl být letošní All Star zápas vyrovnaný jako v předešlých ročnících. Reprezentanti získali první bod po doběhu Svobody a obhájci titulu v dohrávce směny vyrovnali. V dalším průběhu zápasu už ale jasně dominovali Draci na pálce a hlavně na nadhozu, kde se postupně vystřídali Radek Procházka, Petr Minařík, Jiří Marek, Martin Schneider a Pavel Budský. Draci svou herní převahu vyjádřili i bodově, po pěti směnách už vedli 7:1 a teprve v závěrečném dějství Worm alespoň korigoval výsledek.

"Reprezentanti dost chybovali v poli. Také se projevila skutečnost, že dokážeme mnohem intenzívněji tlačit na pálce. Naše odpaly do pole jsou tvrdší a tím jsme si chyby soupeře vynutili. Což je produkt měsíční tvrdé práce pod vedením kanadského trenéra Mautheho," řekl po utkání trenér Draků Arnošt Nesňal.

Součástí akce byla po zápase i dražba předmětů s dračí symbolikou ve prospěch dětí postižených cystickou fibrózou. "Vydražili jsme 115.000 korun. Touto částkou přispějeme jedenácti dětem na nákup přenosných dýchacích inhalátorů, na které nepřispívá zdravotní pojišťovna," uvedl hlavní organizátor dražby a bývalý baseballový reprezentant Pavel Chadim.

AVG Draci Brno - výběr Česka 7:2
Body: Polanský 2, Červinka, Schneider, Petřík, Budský, Hrušovský - Svoboda, Worm.

Reklama