Hlavní obsah

Hlavní čtvrteční dostih vyhrál v Chuchli Västerbo Today

PRAHA

Výborný výkon podal v hlavním čtvrtečním klusáckém dostihu v Praze dvanáctiletý matador Västerbo Today, který při svém prvním letošním startu na tuzemském závodišti kraloval spolu se svým jezdcem a trenérem Jindřichem Klaubenschalkem nejlepším starším klusákům v dalším díle Zlatého okruhu.

Článek

Na startu druhého dílu prestižní Ceny Tillherra JS Konsorcium se sešlo sedm koní, mezi které po dlouhé době opět zavítal mezinárodně nejúspěšnější český klusák Orlík, který se ale v posledních dvou sezónách potýkal se zdravotními problémy. Pod vedením jezdce Dietera Marzese okamžitě dostal do čela, brzy se k němu přidal v Chuchli poprvé startující Västerbo Today a oba spolu udávali svižné tempo.

V prakticky nezměněném pořadí koně pokračovali až k poslednímu oblouku, kde začaly docházet síly Orlíkovi, zatímco Västerbo Today se začal svým soupeřům mírně vzdalovat a vyhrál o dvě a půl délky před favorizovaným Sandonorou F. Ten ale v cílové rovině tísněním poškodil dva soupeře a byl nakonec Dostihovou komisí přesunutý na čtvrté místo. Stříbro tak od zeleného stolu připadlo Jumbymu d´Occagnesovi a třetí místo Lymnetisovi.

Čtvrteční dostihový den byl velmi úspěšný pro tochovické tréninkové centrum rodiny Volfových, jejichž zástupci zvítězili ve čtyřech dostizích pod vedením čtyřech různých jezdců. Trenér koní Mykola Volf tak nyní s celkem 11 vítězstvími bezkonkurenčně kraluje šampionátu trenérů, zatímco mezi profesionálními jezdci je stále na čele Michal Kalčík se 6 úspěchy.

Výsledky:
Cena Tilherra JS Konsorcium (3letí a starší klusáci, 50 000 Kč, 2180 m, autostart): 1. Vüsterbo Today (jezdec a trenér Jindřich Klaubenschalk, stáj Trot Centre Alet, 2. Jumby d´Occagnes, 3. Lymnetis, výrok: jistě 2 1/2 - 2 3/4 - 1 1/2, kilometrový čas: 1:16,4.
Rámcové dostihy:
I. Pandorra (am. Pokorná) - Mishano - Marquise J´Ami,
II. Ladia Pit (Šamšurin) - Jasan Teč - Two Five,
III. Lentilka (am. Turek) - Phoenix - Pearl Monica,
IV. Qadir (Nowicki) - Minesota - Cita JS,
V. Renée Iceberg (am. Vlasák) - Larnaca - Nicco Hammering,
VI. Instant Diamant (Volf Mykola) - Havana - Peršan,
VIII. Rekord Skal (am. Balcar) - Nuage Gris - Made for Me,
IX. Schow Hammering (am. Rokyta) - Větroplach - Rockstar,
X. Skyline (Vávra) - Sarah - Harunečka,
XI. Sija Misi (Volf Marina) - Advokat JS - Sislaia November.

Reklama

Související témata: