Hlavní obsah

Peter a Kličko se dohodli na podzimním souboji o titul WBC

MEXIKO

Promotéři profesionálních boxerů těžké váhy Samuela Petera a Vitalije Klička se po zdlouhavých jednáních v pátek dohodli na finančních podmínkách souboje o titul mistra světa organizace WBC, který by se měl uskutečnit na podzim.

Článek

Nigerijský boxer Peter obhajuje titul, který poprvé získal do prozatímního držení loni v září. Starší z bratrské dvojice ukrajinských boxerů Vitalij Kličko byl šampiónem WBC od dubna 2004, rok poté dočasně ukončil pro častá zranění kariéru.

Jednání o souboji trvala v Mexiku více než deset hodin. Nakonec se Peterův promotér Dino Duva a poradce ukrajinského boxera Shelly Finkel na podstatných věcech dohodli. "Jsme spokojeni, že to takhle dopadlo, je to nejlepší možný výsledek pro všechny strany," nechal se slyšet Duva.

Konkrétní podrobnosti dohody ale zveřejněny nebyly. Duva se nicméně nebrání tomu, aby se souboj odehrál v Německu, které se ukrajinským bratrům stalo druhým domovem.

Kličko se v ringu neobjevil od roku 2004

Vitalij Kličko, jemuž bude v červenci již sedmatřicet let, se v ringu neobjevil od prosince 2004. Mezitím neúspěšně kandidoval na ukrajinského prezidenta a podporoval svého bratra Vladimira, jenž drží pásy pro šampiona IBF a WBO. Nyní chce vysokoškolsky vzdělaný Vitalij usilovat o post starosty Kyjeva.

Sedmadvacetiletý Peter žije v Las Vegas a v profesionálním ringu prohrál jediný z jednatřiceti soubojů. Velmi touží po odvetě s Vladimirem Kličkem, který ho porazil v roce 2005, ale podle svých slov je trpělivý a chce postupně zdolat oba ukrajinské bratry. Podle páteční dohody bude moci Peter absolvovat jeden přípravný souboj v červenci.

Reklama