Hlavní obsah

O půvabnou Aničku bude pečovat bývalý fyzioterapeut Ledecké

Sedmé místo na mistrovství světa, devátá příčka ve Světovém poháru, třetí zlato v řadě z MS juniorek. Česká skeletonistka Anna Fernstädtová v uplynulé sezoně naplnila své cíle. „Jsem docela spokojená," říká 23letá závodnice, která před dvěma lety přešla od německé reprezentace.

Mám do týmu někoho, kdo mě pořád hlídá, slibuje si Anna Fernstädtová od nového fyzioterapeutaVideo: Sport.cz

 
Článek

Sezonu tedy hodnotíte jen pozitivně?

Vrátila jsem se po roce do Světového poháru, skončila jsem v desítce, takže dobrý. Potřetí jsem vyhrála mistrovství světa juniorek, a ani sedmé místo ze seniorského šampionátu nebylo špatné. Měla jsem nové saně, ke konci sezony jsem testovala nové nože, které pomáhám navrhovat.

Jakou novinku ohledně nožů jste navrhla?

To by bylo zdlouhavé vysvětlování. Výrobci posílám své požadavky. Jde o detaily, konkurenci nehodlám prozrazovat své nápady. Na mistrovství světa jsem měla nejvyšší rychlosti, nože fungovaly skvěle.

V uplynulé sezony vám občas pomáhal kanadský trenér Jeff Pain. Bude i v té příští?

Počítám, že tentokrát se mnou objede všechny závody. Jsem moc ráda. Je také skvělé, že mi pomáhá s materiálem.

Kdy a jak vaše spolupráce začala?

Švédka Strattonová byla ve stejné situaci jako já. Jen přešla z USA do Švédska. Abychom nebyly na cestách samy, daly jsme se dohromady. Po sezoně v Interkontinentálním poháru jsme si řekly, že potřebujeme trenéra pro Světový pohár. Oslovily jsme Jeffa, který kývl. Úplně novým členem mého realizačního týmu bude fyzioterapeut Kuba Marek, který dřív spolupracoval s Ester Ledeckou. Postará se o všechno, pomůže třeba i při natáčení videa.

Vaší prioritou v letní přípravě bude vylepšení startů, v nichž patříte mezi nejpomalejší?

Ve startech jsem hodně vzadu. Hodně jsme je řešili, zkoušeli na nich pracovat. I když to tak vypadalo, bohužel. Budeme na nich pracovat dát, věřím, že je vylepším. Příští rok bych totiž chtěla jezdit v první šestce.

Reklama

Související témata: