Hlavní obsah

Triatlonistka Fernandesová vyhrála rekordní dvacátý závod SP

MADRID

Portugalská triatlonistka Vanessa Fernandesová dnes vyhrála rekordní dvacátý závod Světového poháru, když nedala šanci svým soupeřkám v Madridu.

Článek

Úřadující mistryně světa a Evropy překonala dosavadní historické maximum Australanky Emmy Carneyové, která světovou elitu porazila v devatenácti případech. Dvaadvacetiletá suverénka vyhrála ve španělské metropoli již pošesté za sebou, což se rovněž žádné jiné závodnici v SP nepodařilo.

Mužské kategorii vládl Javier Gómez, jenž si vynahradil loňskou prohru s Filipem Ospalým. Do vedení se dostal na prvních kilometrech běžecké části a v cíli měl nakonec dvacetisekundový náskok. Desátou výhrou v SP se zařadil po bok triatlonových velikánů Brada Bevena, Hamishe Cartera a Simona Whitfielda. Čeští reprezentanti Martin Krňávek ani Martin Pejsar do cíle nedoběhli.

Výsledky:
Muži: 1. Gómez (Šp.) 1:56:25, 2. Vasiljev (Rus.) -20, 3. Brownlee -29, 4. Don (oba Brit.) -40, 5. Prochnow (Něm.) -48, 6. Clarke (Brit.) -52, ... Krňávek, Pejsar (oba ČR) nedokončili.
Ženy: 1. Fernandesová (Portug.) 2:04:46, 2. Tuckerová (Brit.) -1:03, 3. Ryfová (Švýc.) -1:24, 4. Avilová (Něm.) -1:33, 5. Nordenová (Švéd.) -2:50, 6. Mayová (Luc.) -3:14.

Reklama