Hlavní obsah

Sportovní střelec Caknakis se podle portálu tn.cz těžce zranil

Přední český sportovní střelec Tomáš Caknakis utrpěl zranění páteře při pádu ze zříceniny hradu Buben na severním Plzeňsku. Informuje o tom portál tn.cz. Neštěstí se stalo necelou hodinu po půlnoci v noci na sobotu. Mladík spadl asi z dvacetimetrové výšky.

Článek

"Asi 15 metrů se různě klouzal a smekal, posledních pět metrů padal a dopadl zřejmě na nohy," řekla ČTK mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Na místě museli zasahovat kromě zdravotníků ještě hasiči - horolezci, přiletěl i vrtulník, který místo osvětloval. Zraněného sanitka převezla na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Podle administrátora nemocnice Josefa Černého utrpěl mnohačetná zranění, včetně poranění páteře. Jeho stav byl po převozu stabilizovaný, ale po operaci jej čeká dlouhodobá hospitalizace.

Jednadvacetiletý Caknakis patří ke světové elitě ve střelbě na běžící terč. Před čtyřmi lety startoval i na olympiádě v Aténách, kde byla tato disciplína zařazena do programu her naposledy, a skončil tehdy v kvalifikaci. Juniorský mistr světa z roku 2006 je také mnohonásobným medailistou z evropského šampionátu.

Reklama