Hlavní obsah

Štafeta pětibojařek byla na MS devátá, zvítězily domácí Maďarky

BUDAPEŠŤ

České moderní pětibojařky obsadily v pondělním závodu štafet na mistrovství světa v Budapešti deváté místo. Před domácími příznivci zvítězila maďarská trojice Adrienn Tóthová, Leila Gyeneseiová a Sarolta Kovácsová o 36 bodů před britskými obhájkyněmi zlatých medailí a Polskem.

Článek

Česká sestava Lucie Grolichová, Sylvie Marčevová a Natálie Dianová zahájila soutěž pátým místem ve střelbě, ale už po následném šermu v průběžném pořadí klesla. "Na Lucce bylo vidět, že tady jde už třetí závod. Natálie pak v šermu ještě nestačila," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera na serveru iDnes.cz k výkonu devatenáctileté juniorky Dianové, která navíc stejně jako Marčevová dobrala v minulých dnech antibiotika.

České trio pak ještě obsadilo třetí příčku v plavání, ale nepovedený parkur i závěrečný běh mu vyhlídky na lepší umístění zhatily. V klíčové disciplíně zaváhala především Marčevová, jejíž kůň hned čtyřikrát odmítl skočit překážku na první pokus. "Bohužel ho nezvládla," řekl kouč.

Poslední medaili ze štafet na MS získaly české reprezentantky před pěti lety, v Pesaru tehdy skončily třetí. O rok dříve se Češky v San Francisku staly mistryněmi světa, v obou případech k tomu přispěla i Grolichová. "Doba, kdy holky vozily z velkých akcí medaile, je pryč," prohlásil Kučera. "Do závodu nešly s ambicemi být nahoře, to loňské páté místo je asi strop jejich možností," dodal.

V úterý zakončí program budapešťského MS závod mužských štafet. Česko do něj nastoupí v sestavě David Svoboda, Michal Michalík, Ondřej Polívka. Ve stejném složení získali Češi na loňském mistrovství světa v Berlíně bronz.

Poslední medaili ze štafet na MS získaly české reprezentantky před pěti lety, v Pesaru tehdy skončily třetí. O rok dříve se Češky v San Francisku staly mistryněmi světa, v obou případech k tomu přispěla i Grolichová.

Moderní pětiboj - ženy, štafety:
1. Maďarsko (Tóthová, Gyeneseiová, Kovácsová) 5504 b., 2. Británie 5468, 3. Polsko 5332, 4. Německo 5240, 5. Itálie 5206, 6. Rusko 5168, ...9. Česko (Marčevová, Dianová, Grolichová) 4792.

Reklama

Související témata: