Hlavní obsah

Tři Češi budou v Ústí nad Labem boxovat o zlato

ÚSTÍ NAD LABEM

Ve třech z deseti hmotnostních kategorií na Velké ceně Ústí nad Labem se v sobotních finálových duelech představí čeští boxeři. O zlatou medaili budou boxovat Zdeněk Chládek, Michal Vodárek a Vladimír Průša. Více borců ve finále mají jen favorizovaní Kubánci, kterých prošlo do posledního kola osm, tři zástupce mají také Rusové.

Článek

Největší současný talent českého boxu, teprve osmnáctiletý Chládek z pořádajícího SKP, vybodoval v semifinále váhy do 64 kg zkušeného německého boxera Haruna Sipahiho. "V úvodu jsem byl trošku nervózní, ale pak jsem stupňoval tempo a vyhrál zaslouženě," řekl Chládek ČTK. Ve finále bude jeho soupeřem Todd Kidd z Austrálie.

Českobudějovický boxer Vodárek uplatnil v utkání ve váze do 75 kg proti Adamu Kissovi z Maďarska technické pojetí a vyhrál s převahou devíti bodů. Ve finále jej také čeká Australan, důrazný Jarrod Fletcher. Ústecký Průša si ve vyrovnaném souboji těžkých vah poradil s loňským vítězem Bradem Pittem z Austrálie, byť o jeho triumfu rozhodly až pomocné body. Ve finále narazí na Kubánce Osami Duarteho.

V semifinále váhy do 57 kg naopak nestačil Ivan Dunka na Inda Jadava Lala, kterému podlehl těsně na body, Martin Svoboda ve welterové váze do 69 kg prohrál s důraznějším Eduardem Špakovem z Litvy a Pavel Šour podlehl ruskému soupeři Nijazu Fajzulinovi už v prvním kole po tvrdých úderech soupeře.

Výsledky - semifinále:
do 51 kg:
Alojan (Rus.) - Kumar (Indie) 26:3, Laffita (Kuba) - Beblick (Něm.) 25:5.
Do 54 kg:
Kabylchanov (Kaz.) - Volkov (Rus.) 12:12 (26:26 na pomocné body, rozhodčí se přiklonili ke Kabylkanovi), Alarcon (Kuba) - N. Singh (Indie) 22:7.
Do 57 kg:
Lal (Indie) - Dunka (ČR) 21:17, Leal Torriente (Kuba) - Fleming (Austr.) 18:6.
Do 60 kg:
Ugas (Kuba) - Agajev (Výběr ligy ČR) 11:1, Magzumov (Rus.) - Burhard (Něm.) 20:6.
Do 64 kg:
Chládek (ČR) - Sipahi (Něm.) 12:5, Kidd (Austr.) - Kalaskar (Indie) 24:3.
Do 69 kg:
Špakov (Lit.) - Svoboda (ČR) 23:5, Suarez (Kuba) - Munguntsooj (Mong.) 22:2.
Do 75 kg:
Vodárek (ČR) - Kiss (Maď.) 17:8, Fletcher (Austr.) - K. Singh (Indie) r.s.c. ve 3. kole.
Do 81 kg:
Peraza (Kuba) - Engi (Maď.) 14:6, Korby (Něm.)- J. Singh (Indie) 11:8.
Do 91 kg:
Průša (ČR) - Pitt (Austr.) 9:9 (19:17), Duarte (Kuba) - Schulz (Něm.) bez boje.
Nad 91 kg:
Acea (Kuba) - R. Singh (Indie) r.s.c. ve 2. kole, Fajzulin (Rus.) - Šour (ČR) r.s.c. v 1. kole.

Reklama