Hlavní obsah

Pražský baseballový týden letos podporuje i slavná MLB

PRAHA

S cílem obhájit loňské prvenství hodlá česká reprezentace účinkovat na Pražském baseballovém týdnu. Už 27. ročník prestižního turnaje se uskuteční od 24. do 28. června na tradičním místě v Praze-Krči a domácí baseballový svátek slibuje špičkovou podívanou. Poprvé v historii se totiž turnaje zúčastní hned šest reprezentačních týmů.

Článek

"Poprvé v historii se v Praze kromě domácí reprezentace představí národní výběry Švédska, Francie, Chorvatska, Slovenska, a českého týmu do 21 let. To je úctyhodný počet, když si uvědomíme, že například na mistrovství Evropy hraje dvanáct mužstev," upozornil na páteční tiskové konferenci ředitel Pražského baseballového týdne ředitel turnaje Jan Bagin.

Jmenovanou šestku doplní ještě dva výběry z amerických univerzit - týmy pod názvem AIST a USAAthletes. "Pro příští roky bychom ale na turnaji raději měli kompletní univerzitní tým, protože u těchto výběrů nikdy není jisté, kdo přijede. Letos jsme se snažili získat špičkový tým z Connecticutu, jenže jejich univerzita má pravidlo, že se mimo sezónu nebude utkávat s týmy z jiných univerzit nebo jejich výběrů," litoval Bagin, kterému však udělala radost jiná novinka.

Poprvé totiž Pražský baseballový týden navázal spolupráci s americkou Major League Baseball (MLB), nejslavnější profesionální soutěží světa. Ta využila pražský turnaj k propagaci akce World Baseball Classic - druhého ročníku turnaje šestnácti nejlepších reprezentačních týmů, který MLB pořádá příští rok.

Pražský baseballový týden bude letos navíc mnohem více vidět i v televizi. Program ČT4 bude živě vysílat tři zápasy české seniorské reprezentace ze základní skupiny, jedno semifinále, a také závěrečné finále. "To považuji za veliký úspěch, protože bojujeme ve stejném týdnu o vysílací čas například s Wimbledonem," těší Bagina.

Na jím organizovaný baseballový podnik tradičně následující týden navazuje Pražský softballový týden, kterého se tentokrát účastní dva výběry amerických univerzit (USAAthletes a AIST), seniorská reprezentace Polska, tým SaBaT Praha, a české národní týmy do devatenácti a dvaadvaceti let.

Pražský baseballový týden (24. - 28. června 2008):
Skupina A:
Česká republika, AIST (USA), Švédsko, Česká republika "21"
Skupina B:
Francie, USAAthletes (USA), Chorvatsko, Slovensko

Reklama