Hlavní obsah

Adrenalin Cup vyhrál tým Internet BillBoard

OSTRAVA

Tým Internet BillBoard ve složení běžec do vrchu Robert Krupička, paraglidista Jan Škrabálek, biker Martin Horák a kajakáře David Mrůzek vyhrál 12. ročník extrémního závodu štafet Space Adrenalin Cup, českou obdobu Dolomitennmana. Mezi ženami byly nejrychlejší členky týmu DKNV stavební Helena Poborská, Hana Pelčáková, Dagmar Svěráková a Hanka Mondeková.

Článek

Víkendový adrenalinový podnik přitáhl rekordní počet účastníků, na start se postavilo 52 štafet, z toho sedm ryze ženských týmů. Závod odstartovali běžci, kteří do cíle úseku na Lysé hoře zdolali převýšení 1145 metrů. Od nich převzali štafetu paraglidisté, třetí část o délce 39 kilometrů s převýšením 1505 metrů jeli zpět na Lysou horu bikeři a finišovali kajakáři při pětikilometrovém sjezdu na divoké vodě a slalomu mezi 16 brankami.

Nejrychlejšími vyznavači extrémních sportů v jednotlivých disciplínách byli Krupička, dlouholetý reprezentant v běhu do vrchu, Michalu Šotkovi se povedlo na padáku nejrychleji sletět z vrcholu Lysé hory, Horák byl nejlepší na kole a Kamil Mrůzek z týmu Space sjel nejrychleji pětikilometrový úsek řeky Ostravice.

Hodnocen byl i nejlepší čas výjezdu na Lysou horu. Prémii v podobě kola Author získal trojnásobný účastník Gira d´Italia a Vuelty Jan Hruška z týmu Space.

Výsledky:
Muži: 1. Internet BillBoard (Krupička, Škrabálek, Horák, D. Mrůzek) 3:36:08, 2. Pearl Izumi/Nutrend (Havlíček, Šotek, Ulman, Kádrle) 3:38:03, 3. Toyota (Bláha, Kleja, Zerzan, Kobes) 3:46:07.
Ženy: 1. DKNV stavební (Poborská, Pelčáková, Svěráková, Mondeková) 5:03:34, 2. Bojovnice (Matyášová, Smutná, Konečná, Halašková) 5:12:23, 3. bike24.cz (K. Loubková, Mrázková, I. Loubková, Hošková) 5:30:11.

Reklama

Související témata: