Hlavní obsah

Čeští kulturisté byli nejúspěšnější výpravou na MS v Řecku

PRAHA

Dva tituly mistrů světa a další tři medaile si odvezla česká výprava ze světového šampionátu kulturistů pořádaném federací NABBA v Řecku. Zlato získali Tomáš Bureš a Josef Rác, Jindřich Popelář a Pavel Vacek přidali stříbrné medaile, a Radek Lonc vybojoval bronz. Česká reprezentace se tak na MS ve městě Katarina poblíž Soluně stala vůbec nejúspěšnější zemí ze všech.

Článek

V nelehké konkurenci nezklamalo naše horké železo v ohni, Tomáš Bureš, který obsadil první místo v kategorii MEN II - do 179 cm a stal se tak absolutním mistrem světa. Tomáš Bureš tak po zisku titulu Mr. Universe a MR Evropy doplnil do sbírky poslední chybějící  titul ze soutěží pořádaných federací NABBA.

Na úspěšném českém tažení se podíleli i další borci. Josef Rác se stal mistrem světa v kategorii MASTERS 50-60 let. Úspěšný byl rovněž Jindřich Popelář, který vybojoval druhé místo v kategorii MASTERS 40 - 50 let. V nejvyšší kategorii MEN I - nad 179 cm zaznamenali čeští sportovci hned dva úspěchy: na stříbrné příčce skončil Pavel Vacek následovaný bronzovým Radkem Loncem, nad jehož účasti se před závody spekulovalo, protože si nešťastně poranil kotník.

Ve skupině nechyběla ani zástupkyně něžného pohlaví Kateřina Kyptová. Ta se probojovala až do finále, kde obsadila výbornou pátou pozici. Medaile jí tak unikla doslova o vlásek.

Podobně se umístili i další dva reprezentanti, kteří se probojovali do finále ovšem skončili těsně před stupni vítězů. Prvním byl Karel Branný, který obsadil čtvrtou příčku v kategorii MASTERS 40-50 let a Michal Benda, který získal šesté místo v kategorii MEN IV - do 165 cm.

Reklama