Hlavní obsah

Sokolové přesunuli cvičení ze zavřených tělocvičen na internet

Sokolové přesunuli cvičení ze zavřených tělocvičen na internet. Česká obec sokolská začala sestavovat kalendář on-line cvičebních aktivit pro všechny věkové kategorie. Jsou na něm lekce z různých sokolských jednot. Pravidelná videa začne Sokol každou středu a neděli v 18 hodin zveřejňovat na portálu YouTube v seriálu Cvičím se Sokolem.

Foto: Petr Horník, Právo

Starostka České obce sokolské Hana Moučková.

Článek

Videa v tomto seriálu připravují sokolští metodici ve spolupráci s youtuberem Tomášem Touhou. "Sokol ve standardním režimu cvičí se všemi věkovými kategoriemi a zakládá si na kvalitní metodice. To se přesně snažíme tímto seriálem doložit a hlavně podpořit. První set videí je zaměřen na více věkových kategorií, od rodičů s malými dětmi a předškoláky, přes dospělé až po seniory. Další série videí pak bude stručně a přehledně ukazovat, jak správně provádět jednotlivé cviky, aby byly co nejúčinnější a nejzdravější," uvedl na webu ředitel České obce sokolské Marek Tesař.

Lekce povedou zkušení sokolští cvičitelé a metodici. "Moc bych touto cestou chtěl poděkovat všem, co se na natáčení podílejí. Odměnou jim budou především lidé, kteří s námi budou cvičit doma a pak třeba přijdou za námi i do našich sokoloven," doplnil Tesař.

Do lekcí na webu se zapojují například členové Sokola Maxičky nebo Sokola Beroun. Aktivní je náčelník Sokola Lomnice nad Popelkou Petr Sádek, jehož pětačtyřicetiminutové lekce Tyršfit se vysílají denně od 19 hodin. Každá má jiné zaměření, zacvičit si mohou i senioři.

V nouzovém stavu, kdy jsou sportovní aktivity vzhledem k omezení volného pohybu omezeny na domov a přírodu, přichází s různými cvičebními videi řada sportovců a sportovních organizací. Inspiraci na webu shromažďuje například Národní sportovní agentura, Český atletický svaz má projekty Hýbeme se s atlety a Cvičíme doma s dětmi.

Reklama

Související témata: