Hlavní obsah

Češi podlehli na MS v in-line hokeji překvapivě Francii 0:2

DÜSSELDORF

Čeští reprezentanti nedokázali ve svém druhém utkání na mistrovství světa organizace FIRS v Düsseldorfu navázat na úvodní kanonádu proti Koreji a prohráli s Francií 0:2. V úterý uzavře český tým své vystoupení v základní skupině A od 18:30 hodin proti USA. I přes pondělní prohru by mu však s ohledem na druhou vysokou porážku Korejců neměl postup do vyřazovacích bojů uniknout.

Článek

Češi měli od začátku zápasu více ze hry a hned v sedmé minutě měli díky své aktivitě na 18 sekund výhodu přesilovky čtyři na dva, ale bez úspěchu. Početních výhod měli svěřenci Jiřího Suhrady v celém utkání nakonec pět a při jedné z nich gól skutečně padl, po obrovské chybě Filipa Čecha ve 13. minutě se z něho však tři sekundy před návratem potrestaného hráče na hrací plochu radovali Francouzi.

Od té chvíle se soupeř zaměřil především na bránění hubeného náskoku a precizní práci defenzívy. Když pak ve 29. minutě přidal po závaru před brankou druhý gól, mohl se radovat z historicky vůbec první výhry nad Českem. Po velmi dlouhé době se český tým nedokázal v utkání na vrcholném turnaji gólově vůbec prosadit, třikrát orazítkoval pouze tyč francouzské branky. Celý zápas odchytal Tomáš Štůrala.

"Měli jsme víc ze hry, ale chybělo nám i více štěstí v koncovce. Rozhodla první branka po individuální chybě. Jednoduchost vyhrála nad neplodnou převahou," uvedl krátce po utkání trenér Luděk Stehlík.

Výsledky MS:
Česká republika - Francie 0:2 (0:1).
Ostatní zápasy:
Skupina A: USA - Korea 14:2.
Skupina B: Švýcarsko - Kanada 6:2, Itálie - Španělsko 7:1.
Skupina C: Čína - Venezuela 8:2, Velká Británie - Austrálie 5:2.
Skupina D: Mexiko - Írán 4:2, Írán - Nizozemsko 1:8, Německo - Belgie 7:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články