Hlavní obsah

Sáblíková pustila fanoušky domů, předvedla i modernizované prkno

Dohání, na co neměla čas v sezoně, volno tráví doma a snaží se vyhnout velkému lenošení. Martina Sáblíková na sítích ukázala, jak tráví čas po sezoně, která jí opět přinesla medaile z vrcholných událostí i celkový triumf ve Světovém poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martina Sáblíková s trofejí za Světový pohár a medailemi z MS.

Článek

V době, kdy seriálové prvenství zkraje března pojistila v Heerenveenu, už bylo zřejmé, že svět se pro příští týdny mění kvůli pandemii. Už při některých závodech podstupovala měření teploty. Prakticky před nastupující hrozbou ujížděla.

Po návratu si užívá oddech, během něhož prostřednictvím sítí pustila fanoušky až domů. „Tak takhle teď trávím volný čas doma: s dobrou knížkou, odpovídáním na dopisy od vás, které se mi nashromáždily za celou sezonu, no a samozřejmě musím taky trochu trénovat," připsala k videu, na kterém představuje i skluzovou plochu. Jakési modernizované žehlicí prkno, na němž kdysi trénovala jako mladá holka a udivovala rychlobruslařský svět bleskovým nástupem do špičky.

Ale i jinak byla v kontextu doby vidět na sítích. Nabádala k nošení roušek, poděkovala za práci zaměstnancům z partnerskému hospicu z Vysočiny.

Nedílnou součástí přípravy jsou pro královnu dlouhých tratí i cyklistické tréninky. Samozřejmě doma. Není vyloučené, že se Sáblíková v příštích dnech zapojí i do některých virtuálních závodů, které v krizové době získávají na popularitě.

"Už jsem o tom přemýšlela a dokonce jsem si jednu aplikaci stáhla. Zatím jsem se ještě nezkoušela připojit a jet s nimi. Kolo mám ráda a trávím na něm dost času, takže to možná zkusím," řekla několikanásobná cyklistická mistryně České republiky.

Reklama

Související témata: