Hlavní obsah

Baseballisté porazili v kvalifikaci na ME v prodloužení Slovinsko

PRAHA

Čeští baseballisté porazili ve svém třetím vystoupení v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy Slovinsko 3:2 a jsou se stoprocentní úspěšností v čele tabulky. Zápas rozhodla až druhá nastavená směna, pro všechny tři body českého týmu na stadionu v Praze-Krči doběhl Petr Baroch. V druhém středečním utkání zvítězilo Polsko nad Lotyšskem vysoko 24:1.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

První bod českého týmu přišel po úspěšném odpalu Tomáše Polanského hned v první směně. Druhý bod pak připravil dlouhým odpalem Pavel Budský, když slovinský polař neudržel vysoký míč v rukavici.

Slovinci se zlepšili v druhé polovině utkání. Po chybě polařů českého týmu v páté směně snížili, v závěrečné deváté směně pak vyrovnali a vynutili si prodloužení. O výsledku rozhodl odpal Jakuba Malíka, po kterém zajistil vítězství Barochův doběh.

Na nadhozu začal v českém týmu Boris Bokaj, kterého v páté směně vystřídal Petr Minařík, závěrečné tři směny pak doházel Jakub Toufar. Slovinsko vsadilo na Roka Vadase, jenž vydržel na nadhazovacím kopci celý zápas i s prodloužením.

K postupu schází jedna výhra v pla-off

Ve čtvrtek nastoupí český celek k poslednímu utkání v základní části turnaje proti Lotyšsku, které je v Praze zatím nejslabším týmem. V pátek mají čeští baseballisté volno a v sobotu je čeká play-off, v kterém se utkají s druhým týmem turnajové tabulky. K postupu na mistrovství Evropy 2010 potřebují ještě jedno vítězství v play-off.

"Bojovali jsme všichni jako lvi. Ale zápas jsme si zbytečně zkomplikovali v deváté směně, kdy jsme udělali několik chyb po sobě v obraně a nechali soupeře vyrovnat," řekl ČTK trenér Arnošt Nesňal.

Český kouč ocenil velmi dobrý výkon Slovinska. "Vadas nadhazoval excelentně a měli jsme s ním hodně problémů při odpalech. I ostatní hráči soupeře odvedli velmi dobrý výkon. Ale ve hře o druhé místo v tabulce je ještě Polsko, které si schovává na páteční zápas se Slovinskem svého nejlepšího nadhazovače, který působí v Nizozemsku," dodal Nesňal.

Výsledky:
Česko - Slovinsko 3:2 (v 11. směně)
Doběhy českého týmu: Baroch 3.
Polsko - Lotyšsko 24:1.
Tabulka
1. Česko330100
2. Slovinsko32166,7
3. Polsko21150
4. Bělorusko2020
5. Lotyšsko2020

Reklama

Související témata: