Hlavní obsah

Čeští baseballisté porazili v kvalifikaci ME Lotyšsko 22:2

PRAHA

V závěrečném utkání základní části kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2010 zvítězili čeští baseballisté nad Lotyšskem vysoko 22:2. Čtvrteční zápas v Praze-Krči byl kvůli vysokému rozdílu skóre ukončen už po páté směně. Český tým vyhrál skupinu bez porážky a k postupu mu chybí už jen jedno vítězství v sobotním zápase play off s druhým týmem tabulky.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Lotyšský outsider prožil krutý vstup do utkání, neboť hned v první směně získali domácí 12 bodů. S chutí hrající čeští baseballisté převyšovali soupeře ve všech směrech. Lotyši uhráli jediné dva body až v páté směně, kdy šel na nadhoz zadní polař Černík.

"Byla to naprosto jednoznačná záležitost. Soupeř nestačil v obraně, nedokázal se vůbec prosadit ani na pálce," řekl trenér českých baseballistů Arnošt Nesňal, který nechal odpočívat opory a dal příležitost náhradníkům.

V podvečerním utkání zvítězilo Bělorusko nad Polskem 4:2. V pátek jsou na programu závěrečné zápasy ve skupině Bělorusko - Lotyšsko a Slovinsko - Polsko. Český tým má volno.

Výsledky:
Česko - Lotyšsko 22:2, Bělorusko - Polsko 4:2.
Tabulka:
1. Česko440100
2. Slovinsko32166,7
3. Polsko31233,3
Bělorusko31233,3
5. Lotyšsko3030

Reklama

Související témata: