Hlavní obsah

Konečný si čekání na odvetu s Dzinzirukem vyplní duelem v Brně

PRAHA

Český profesionální boxer Lukáš Konečný si čekání na odvetný zápas s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o titul mistra světa organizace WBO vyplní soubojem s Brazilcem Luizem Augustou dos Santosem. Ke svému jubilejnímu 40. zápasu v profiringu nastoupí 29. července v Brně. Poprvé po ukončení amatérské kariéry se tak bronzový medailista z mistrovství světa představí ve svém rodném městě.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Lukáš Konečný v souboji s Francouzem Azrim - ilustrační foto

Článek

"Mohl jsem boxovat i v Německu, ale tohle je pro mě lepší a příjemnější. Ukážu se před domácím publikem, navíc v Brně mám spoustu známých," řekl v pátek Konečný ČTK.

Jeho souboj s Dos Santosem sice ještě není stoprocentní, ale měl by se uskutečnit. "Ještě ho neschválil můj manažer, ale já ano. I trenér o tom už ví. Beru to jako hotovou věc," uvedl zanedlouho třicetiletý boxer německé stáje SES manažera Ulfa Steinfortha.

Konečný by se ještě v letošním roce měl dočkat odvetného zápasu s Dzinzirukem o titul mistra světa WBO v lehké střední váze. S Ukrajincem se utkal v dubnu v Drážďanech a prohrál na body, podle mnohých odborníků neoprávněně. Jeho zástupci dokonce podali oficiální protest, jenž měl být podle původních informací už rozhodnutý. Zatím se tak ale nestalo.

"Jak to vypadá s protestem, vůbec nevím. Bylo mi řečeno, že bychom se měli utkat v listopadu. Teď mi ale volali, že to bude zřejmě už v polovině října. Platí však, že by to mělo být v opět v Drážďanech," uvedl Konečný.

Velký zápas jej tak zřejmě bude čekat ve stejnou dobu jako Rudolfa Kraje. Ten se utká o titul mistra organizace WBC ve váze do 91 kilogramů 17. října v Miláně s domácím Giacobbem Fragomenim.

Reklama