Hlavní obsah

Čeští baseballisté porazili Slovinsko a postoupili na ME

PRAHA

Čeští baseballisté si zajistili postup na mistrovství Evropy v roce 2010. V sobotním rozhodujícím utkání dvou nejlepších týmů kvalifikační skupiny v Praze-Krči porazil domácí tým Slovinsko vysoko 8:0. Na rozdíl od zápasu ve skupině, kdy český výběr vyhrál až v prodloužení těsně 3:2, tentokrát Slovinci nekladli vážnější odpor.

Článek

Hned v druhé směně získal český tým úvodní uklidňující bod a postupně v každé další směně svůj náskok zvyšoval. V sedmé směně si dokonce čeští baseballisté připsali na své konto hned tři body. V utkání se podařil i homerun Jakubovi Malíkovi. Slovinci měli za celé utkání jediný vydařený odpal, domácí celek naopak odpálil osmkrát.

Kvalitní výkon odvedl nadhazovač Radek Procházka, který vydržel v tempu sedm směn. V závěru jej vystřídal na poslední dvě směny Jan Řeháček. "Zápas ovlivnila skutečnost, že Slovincům chyběl jejich nejlepší nadhazovač Vadas, jenž nás ve skupině hodně potrápil. Kromě našeho zápasu ale dohazoval ještě v pátek utkání proti Polsku a už byl unaven. Navíc všichni naši hráči odvedli velice soustředěný výkon," řekl ČTK Procházka.

Kvalifikace ME - play-off:
Česká republika - Slovinsko 8:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články