Hlavní obsah

Plavkyně Bernhardtová uspěla u soudu v boji o Peking

FRANKFURT NAD MOHANEM

Německá plavkyně Vipa Bernhardtová se u soudu domohla práva na nominaci na olympijské hry do Pekingu. V národní kvalifikaci sice skončila na prsařské dvoustovce až třetí, což by jí na účast nestačilo, ale její klub se úspěšně obrátil na soud kvůli údajně neoprávněné nominaci druhé v cíli Anne Poleskové.

Článek

Tu byl měl připravit o start v německých barvách na OH fakt, že závodila za floridský klub Coral Springs. Podle pravidel německého svazu smějí plavci v zahraničí závodit jen za školní a univerzitní týmy, nikoliv za kluby. Podle Poleskové je však tato informace postavena na chybné zprávě z internetu, za cizí klub prý nikdy neplavala.

Bernhardtová, jež rovněž studuje a trénuje v USA, přesto chce na její úkor na olympiádu. Po soudním verdiktu bude mít konečné slovo národní olympijský výbor, který sestavuje konečnou nominaci.

Jeho předseda Thomas Bach přístup Bernhardtové ostře odsoudil. "Nikdy jsem neslyšel o sportovci, který by chtěl jiného sportovce vyřadit ze soutěže kvůli formalitě," řekl funkcionář, jenž je zároveň místopředsedou Mezinárodního olympijského výboru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články