Hlavní obsah

V baseballové MLB se hrálo nejdelší Utkání hvězd v historii

Utkání hvězd baseballové MLB vyhrál výběr Americké ligy. Nad týmem Národní ligy zvítězil na Yankee Stadium v New Yorku v patnácté směně po téměř pěti hodinách 4:3 a prodloužil svou sérii neporazitelnosti na 12 let.

Článek

Zápas se zapsal do historie jako nejdelší Utkání hvězd: hrálo se čtyři hodiny a 50 minut. Duel na stadiónu Yankees, pro který byl souboj výběrů MLB posledním zápasem před plánovanou demolicí, začal v úterý večer a o vítězi se rozhodlo až ve středu po půl druhé ráno před poloprázdnými tribunami.

Dosavadním nejdelším Utkáním hvězd byl zápas v roce 1967, který trval tři hodiny a 37 minut.

Podle agentury AP se také jednalo o nejdražší zápas v historii baseballu, ceny lístků se pohybovaly v rozmezí 150 až 725 dolarů. Přesto bylo utkání vyprodáno a z tribun 85 let starého stadionu ho sledovalo 55 632 fanoušků.

Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen J. D. Drew, který se dvoubodovým homerunem postaral v sedmé směně o vyrovnání. Chvilku slávy si ale člen výběru Americké ligy po utkání příliš neužil. Když přebíral na hřišti nový vůz pro hvězdu zápasu, newyorští fanoušci hráče nenáviděného Bostonu Red Sox nemilosrdně vypískali.

All Star Game, MLB:
Americká liga - Národní liga 4:3 (v 15. směně).

Reklama